Türkiye, 'Yeni Kırılgan Beş'ten biri oldu

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin 'Yeni Kırılgan Beş' raporunda Türkiye en kırılgan ülke olarak açıklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, "Yeni Kırılgan Beş" raporunu yayımladı. Kuruluş en kırılgan beş ülke olarak, Türkiye, Arjantin, Pakistan, Mısır ve Katar'ı işaret etti.

S&P'nin bugün yayımladığı rapora göre, Türkiye, yeni kırılgan 5'li içerisindeki en kırılgan ülke olarak yer aldı. 

Raporda, "Bu 5 ülkede büyük cari işlemler açıkları, ulusal yatırımları karşılamak için yetersiz tasarruf oranı ortaya koyuyorlar" denildi.

"Bizim görüşümüze göre bu ülkeler, global finansal şartlar er ya da geç sıkılaştığında en fazla risk altında olabilecek ülkeler" ifadelerini kullanan S&P, Tayland, Çin, Rusya, Suudi Arabistan ve Malezya'nın en dirençli, esnek ekonomiler olarak ortaya çıktıklarını kaydetti.

S&P'nin, eski Fed Başkanı Ben Bernanke'nin Fed'in parasal gevşeme programını sona erdirebileceği sinyalini verdiği 2013'te açıkladığı ilk "Kırılgan Beş" raporunda, Türkiye, Brezilya, Hindistan, Endonezya ve Güney Afrika yer almıştı.

Türkiye, orijinal "Kırılgan Beş" listesinde kalan tek ülke 

Geride kalan 4 yılda parasal şartların hala olağanüstü şekilde genişlemeci olduğunu ve bazı gelişmekte olan ekonomiler için fonlama ortamının tarihin en iyi döneminde bulunduğunu ifade eden S&P, Türkiye'nin orijinal "Kırılgan Beş" listesinde kalan tek ülke olduğunu belirtti.

S&P, listeyi oluştururken 20 ülke arasında değerlendirme yapıldığını kaydetti.

Gedikli: Türkiye'ye ameliyat yapılmasına müsaade etmeyeceğizGedikli: Türkiye'ye ameliyat yapılmasına müsaade etmeyeceğiz

S&P, Türkiye'nin kredi notunu açıkladıS&P, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı