Türkiye'de yapılan ilk nehir tipi gemi denize indirildi

"Excellence Royal", 178 yolcu kapasiteli ve 110 metre uzunluğunda

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

YALOVA - Türkiye'de yapılan ilk nehir tipi yolcu gemisi olduğu belirtilen "Excellence Royal", Yalova'nın Altınova ilçesindeki tersane bölgesinde düzenlenen törenle denize indirildi.

Hollanda firması Rensen tarafından, İsviçre'de hizmet vermek üzere Yalova'daki Altıntaş ve Yaşarsan tersanelerinde yaptırılan 178 yolcu kapasiteli, 110 metre uzunluğundaki yolcu gemisinin denize indirilme töreni, Yaşarsan Tersanesi'nde gerçekleştirildi.

Aytaç, Altınova bölgesinde 28 sektörün faaliyette bulunduğunu ve toplam 1300 dwt'luk bir kapasiteyle çalışıldığını kaydederek, "Şu anda buradaki tersanelerde 3 bin 500'e yakın kişi çalışıyor. Yakın zamanda 25 tersanenin daha faaliyete geçmesiyle kapasitemizi 2 bin 500 dwt'ye, çalışan sayısını 5 binin üzerine çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

Hollandalı Rensen firmasının Yönetim Kurulu Başkanı George Rensen de, geminin yapımında çalışanlara teşekkür ederek, iç dekorasyonunun İsviçre'de yapılarak yolcu taşımaya başlayacağını belirtti.

"Excellence Royal" daha sonra, alkışlar ve konfetiler eşliğinde suya indirildi.

Törene, Çevre ve Orman eski Bakanı Osman Pepe, CHP Milletvekili Muharrem İnce, Altıntaş Tersanesi Genel Müdürü Metin Tamer ve Yaşarsan Tersanesi Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Fazlaca ile Hollanda ve İsviçreli armatörler katıldı.