Türkiye'den İspanya'da tanıtım atağı

Türkiye, birçok ülkenin katılımıyla İspanya'da bugün başlayacak olan seyahat fuarı "Madrid FİTUR 2016"da dev bir standla yer alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye, İspanya'da bugün açılışı yapılacak ve 24 Ocak'a kadar sürecek seyahat fuarı "Madrid FİTUR 2016"da dev bir standla dünyaya tanıtılacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, fuarı ziyaret ederek DTÖ Başkanı Taleb Rifai ile bir araya gelecek, Avrupa'nın önde gelen tur operatörleri ve sektör temsilcileriyle görüşecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakanlık, Güney Avrupa'nın en büyük seyahat organizasyonlarından fuarda,  719 metrekarelik stand kurdu.

Bölgesinin en büyük kitle turizm organizasyonu olan ve yaklaşık 165 ülkenin temsil edildiği fuarı, İspanya'da her yıl ortalama 220 bin kişi ziyaret ediyor.

İspanya'nın yanı sıra Latin Amerika'dan da acente ve turizm profesyonellerinin yoğun katılım sağlayacağı fuarda, yıl içerisinde gerçekleştirilecek faaliyetlerin planlamaları yapılarak, işbirliği imkanları görüşülecek.

Bakanlığın yoğun çalışması sonucu bu yıl adeta Türkiye'nin tanıtım mekanına dönüşecek fuarda kurulacak Türkiye standının 100 metrekaresi Türk Hava Yollarına (THY) ayrıldı.  THY dışında Türkiye'den fuara katılacak meslek birliği, sivil toplum örgütü ve sektör kuruluşu sayısı ise 30.

Madrid'de 36 yıldır düzenlenen ve ilk üç gün turizm profesyonelleri ile son iki gün ziyaretçileri ağırlayan fuardaki Türkiye standında Bodrum ilk kez destinasyon olarak temsil edilecek.  

İstanbul, Kapadokya, Antalya ve Marmaris de Türkiye standında öne çıkacak diğer destinasyonlar olacak.

Bakan, sektör temsilcileriyle görüşecek

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın yarın ziyaret edeceği Türkiye standı Portekiz ile birlikte Avrupa bölgesinin en büyük tanıtım mekanı olacak.

 

İspanya programı kapsamında, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (DTÖ) tarafından düzenlenecek "Güvenlik ve Turizm" konulu yüksek düzeyli toplantıya katılarak mevkidaşları ile görüşecek Ünal, ayrıca DTÖ Genel Sekreteri Taleb Rifai ile de bir araya gelecek.

Bakan Ünal, Türkiye’nin tanıtımı ve imajına yönelik Madrid'de Avrupa'nın önde gelen tur operatörleri ve sektör temsilcileri ile de görüşmeler yapacak.