Türkiye'nin "ilk markalama merkezi" açıldı

Global markalar yaratmak ve Türk markalarına sektörel ve akademik anlamda katma değer sağlamak amacıyla Bahçeşehir Üniversitesi tarafından hayata geçirilen "BAU Branding Innovation(BBI)" için tanıtım programı düzenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bahçeşehir Üniversitesi'nin (BAU) hayata geçirdiği Türkiye'nin "ilk markalama merkezi" olan "BAU Branding Innovation (BBI)" ile Türkiye ekonomisine lokomotif olacak global markalar yaratmak ve Türk markalarına sektörel ve akademik anlamda katma değer sağlanması amaçlanıyor.  

BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, markalama merkezinin tanıtımı için Beşiktaş Four Seasons Bosphorus Hotel'de düzenlenen törende, üniversitelerin, eğitimin yanında eğitim-ekonomi ilişkisini harekete geçirecek alanlara da yatırım yapması, sektör ve firmalara yön vermesi gerektiğini söyledi.  

Üniversite ve ekonomiye yön veren firmaların, sadece ürün bazında değil sosyal bilimler alanında da girişimci ve inovatif olması gerektiğini belirten Yücel, "Katma değeri yüksek ekonomiye geçişin temel göstergelerinden biri de şüphesiz ki markalaşmadır. Marka yaratamazsak, arzu ettiğimiz seviyeye gelmemiz mümkün değildir. Üniversite olarak yenilikçi ve girişimci projeler üretmeyi ve iş dünyası ile yakın ilişki içerisinde olmayı çok önemsiyoruz" dedi.  

Yücel, merkezin üniversitelerinde kurulmasından dolayı gururlu olduklarını anlatarak, şunları kaydetti:  

"Markalara akademik ve sektörel anlamda katma değer sağlayarak, markalama bilincini artırmayı ve ülkemizin yüksek bir ekonomiye geçişini hızlandırmayı hedefleyen bu merkez, uygulamalı markalama araştırmalarına öncülük edecek ve markalama becerileri kazandırmak için yurtiçi ve yurtdışından uzmanların oluşturduğu eğitim programları sunacak. Türkiye'de global markalar yaratmak amacıyla, uluslararası ölçekte profesyonelleri, uygulamaları projeler etrafında bir araya getirecek olan merkezdeki marka yönetimi, marka değeri ölçümü, marka konumlandırması, yeniden konumlandırma, marka söylemleri ve öyküleri geliştirilmesi gibi çalışmalarda bulunacak." 

BAU Branding Innovation 

Türkiye'nin "ilk markalama merkezi" olan "BAU Branding Innovation (BBI)" markalama alanında dünyanın önemli isimlerinden New York Üniversitesi (NYU) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülin Erdem öncülüğünde kuruldu.  

Merkez, veriye dayalı markalama yapma, markalama konusunda en güncel ve işlevsel teori, yaklaşım ve uygulamaları tanıtma, geliştirme, disiplinler arası yöntemleri hayata geçirme gibi ayrıcalıklarıyla bir markanın doğuşundan gelişimine tüm markalama sürecini eğitim, araştırma ve uygulama projeleriyle hayata geçiren bir oluşum olarak tasarlandı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir