Türkiye'nin üretim gücünü destekleyecek 'terzi usulü' teşvik olmalı

Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut ile yeni nesil teşviklerden başladık İran’a uzandık. Korkut, 2016 yılını değerlendirirken Türkiye'nin üretim gücünü destekleyecek terzi usulü teşviklerin düşünülebileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ceo.jpg

Türkiye’nin yeni ve üretime dönük yatırımlara ihtiyacı olduğunu söyleyen Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, teşvik politikasının, ihracatı ve yerli yatırımcıyı harekete geçirecek gerektiğinde terzi usulü dokunuşlar yapabilecek şekilde gözden geçirilmesi gerektiğini vurguluyor. ‘Yeni nesil’ teşvik politikasına ihtiyaç olduğunu düşünen Korkut, “Sektörel analizler yapılıp, Türkiye’nin geleceği için önceliklerde belirlenerek, var olan sermaye sahiplerinin iştahlarını artıracak kalıcı destek programlarına ihtiyaç var. Hatta ürüne ve sektöre ‘terzi usulü’ teşviklerimiz de olmalı” dedi. 

Son teşvik sistemi Türkiye’yi 6 bölgeye ayırıyor. Türkiye’nin tüm sanayicileri bu sistemin yeni dokunuşlara ihtiyacı olduğunu söylüyor. Çünkü gelinen noktada dünyanın tüketim merkezi Amerika bile üretim kaslarını çalıştırmak için var gücüyle çalışıyor. Hatta bugün dünyayı kasıp kavuran ama üretimin Çin’de yapan firmaları bile evlerine geri dönüyor. Bugün Amerika’da pek çok eyaletin valisi, enerjiden, arsaya, vergilerden istihdama, oturma izinlerine kadar üretime dönük yatırım yapmak isteyeni davet ediyor.

yazar_yazi.png

Bu konularda ilginizi çekebilir