Türkiye’den pedallı botlar Avusturya'ya gidecek

Türkiye’den pedallı botlar ithal edecek olan Avusturyalı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa’nın en fakir ülkelerinden sayılan Avusturya, son 20 yılda dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer almayı başarmıştır. 1948 yılında yürürlüğe giren Marshall Planı ile birlikte Avusturya’nın bağımsız bir ekonomi haline gelmesi hedeflenmiştir. Ülkenin sanayi sektörü, iktisadi devlet teşekkülleri ile oluşturulmuştur.

Avusturya’nın ekonomisi yüksek oranda çeşitlenmiş olmakla birlikte hizmetler sektörü katma değerin ve istihdamın üçte ikisini yaratmaktadır. Diğer gelişmiş ülkelerin aksine Avusturya’da sanayi sektörü (inşaat dahil) toplam hasıladaki payını korumuş ve 2014’te tüm GSYiH’nın %28,6’sını oluşturmuştur. Tarım sektörü ise tüm ekonomik faaliyetlerden elde edilen hasılanın %1,5’ini oluşturmaktadır.

Ülkenin maden-mineral varlığının azlığı dikkate alındığında, Avusturya’nın geleneksel ana kaynağının dünyadaki en iyi işçi-işveren ilişkilerinden birine  ve yüksek yaşam kalitesine sahip, eğitimli-yetenekli iş gücü olduğu görülmektedir. Ülkenin Avrupa’nın merkezindeki konumu, dağlar ve göller gibi turistik varlıkları da iş çevrelerini ülkeye çekmekte ve GSYiH artışını desteklemektedir.

Küçük bir ulusal pazara sahip olduklarından, Avusturyalı firmaların büyüme imkanı dış pazarlara bağlıdır. Büyük oranda AB’ye katılmanın ve Doğu’daki eski komünist ülkelerin dış ticarete katılmasının sonucu olarak mal ve hizmet ihracatının GSYiH’deki payı yükselmiştir.

Türkiye’den pedallı botlar ithal edecek olan Avusturyalı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/323642_pedal-boats-requested-to-buy-for-austria

Bu konularda ilginizi çekebilir