Türkiye’nin ilk Ev&Stil fuarı Bursa’da açıldı

Ev tekstilinden, mobilyaya; aydınlatmalardan, zücaciyeye; vitrifiye ürünlerinden bahçe ve banyo ekipmanlarına kadar bir evin içinde olabilecek her türlü tasarımın yer aldığı fuar, 31 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra ÖZARFAT

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜYAP Bursa işbirliğinde Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve 31 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek olan “Ev&Stil Fuarı” açıldı. 
 
Ev tekstilinden, mobilyaya; aydınlatmalardan, zücaciyeye; vitrifiye ürünlerinden bahçe ve banyo ekipmanlarına kadar bir evin içinde olabilecek her türlü tasarımın yer aldığı fuar, alanında Türkiye’nin ilk fuarı niteliğinde. 68 firmanın stant açtığı fuarda pek çok yerli ve yabancı tasarımcının yanı sıra zanaatkarlar, mimarlar ve akademisyenler de yer alıyor. 

098.jpg

Ev&Stil fuarının açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin kilogram başı ortalama ihracat değeri 1,68 dolarken, ev tekstil sektöründe bu rakamın 11 doları aştığını hatırlattı. Başkan Burkay, “Ev&Stil Fuarı ile katma değerli üretimde Türkiye’ye rol model olan sektör temsilcilerimizin başarı çıtasını daha yükseğe taşımak istiyoruz. Bu kapsamda da Bursa, ev modasının merkezi olacak” dedi. Burkay, Ev Stil Fuarı’nın 3 yıla kadar ev içi dekorasyon ve tasarımında trend belirleyici olacağını ifade ederek, özellikle Güney Marmara havzasındaki tüketiciyi ulusal ve uluslararası markalarla belli bir konsept altında buluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

ev_fuar1.jpg

Fuar kapsamında TEB sponsorluğunda Tasarım Zirvesi, FİAT sponsorluğunda ise Fashion Night organizasyonu gerçekleştirilecek. Ayrıca Dubai, Katar, Lübnan, Ürdün ve Kuveyt’ten alım heyetleri fuarı mercek altına alarak, Bursalı firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir