Turkuvaz grevinde 26. gün

Petrol-İş Genel Başkanı Öztaşkın, ATV, Sabah gazetesi ve dergi çalışanlarını Balmumcu'daki bina önünde ziyaret etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Turkuvaz Medya Grubuna bağlı ATV, Sabah gazetesi ve dergi grubunda sürdürülen grevin basın çalışanlarının, gazetecilerin özgürleşmesinin grevi olduğunu belirtti.

Öztaşkın, sendikanın genel merkez ve şube yöneticileriyle birlikte, 26 gündür grevde olan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi ATV, Sabah gazetesi ve dergi çalışanlarını Balmumcu'daki bina önünde ziyaret etti.

Mustafa Öztaşkın, burada yaptığı açıklamada, çok önemli bir greve tanık olunduğunu belirterek, bu grevin Türkiye işçi sınıfı mücadelesinde ve emek hareketinde yeni bir dönem açabilecek nitelikte olduğunu kaydetti. Öztaşkın, grevin her ne kadar 10 çalışan tarafından yürütülse de bütünsel olarak sendikalı işçilerin tamamının grevi olduğunu dile getirdi. Öztaşkın, grevi sonuna kadar destekleyeceklerini ve başarılı olması için maddi ve manevi her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Petrol-İş Başkanlar Kurulu'ndan greve tam destek kararı çıktığını belirten Öztaşkın, ATV'yi izlememe, Sabah gazetesi ile bu gruba ait dergilerin okunmaması kararının da alındığını bildirdi.