TÜSİAD Genel Sekreteri: Büyüme yerine enflasyona odaklanılmalı

TÜSİAD Genel Sekreteri Kaleağası, "Kısa vadeli büyüme politikaları yerine enflasyonu düşürmeye yönelik politikaların sabırla yürütülmesi gerekiyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TÜSİAD Ekonomik Araştırma Forumu ile Koç Ünivesitesi iş birliğiyle düzenlenen "2018 Yılında Türkiye Ekonomisi" başlıklı konferansta konuşan TÜSİAD Genel Sekreteri Bahadır Kaleağası, kırılganlıkların azalmadığı, verimliliğin artmadığı bir büyümenin sürdürülebilir olamayacağını vurguladı.

Kaleağası, Türkiye'nin geçen yılın 9 ayında yaşadığı büyümeden bahsederek, söz konusu yüksek büyüme oranında özel sektörün dinamizminin ve hükümetin vergi indirimleri ile Kredi Garanti Fonu gibi iç talebi artırmaya yönelik politikalarının etkili olduğunu vurguladı.

Gelişmekte olan ülkelerin ortalama enflasyon oranının yüzde 4'e yaklaştığı bir ortamda Türkiye'nin negatif şekilde ayrıştığını kaydeden Kaleağası, şunları söyledi:

"Fiyat istikrarını sağlayıcı politikalarla enflasyonu kalıcı şekilde yüzde 5 ve altına indirmeden TL cinsinden finansman maliyeti sorununu, döviz cinsinden borçlanma ihtiyacını ve kur riski sorunlarımızı çözmemiz mümkün değil. Dolayısıyla kısa vadeli büyüme politikaları yerine enflasyonu düşürmeye yönelik politikaların sabırla yürütülmesi gerekiyor. Çünkü önemli olan tek başına yüksek oranda bir büyüme oranı elde etmek değil, nitelikli büyümeyi başarmak ve bunun sürdürülebilirliğini sağlayabilmektir"

Bu konularda ilginizi çekebilir