TÜSİAD International Çin'de

Çin'in liman ve sanayi kentlerinden Qindao ile başkent Pekin'e, düzenlenen ziyaret 20 Kasım'da sona erecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) International, Çin'in liman ve sanayi kentlerinden Qindao ile başkent Pekin'e, 20 Kasım 2008 tarihinde sona erecek bir ziyaret düzenledi.

TÜSİAD'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyaret sürecinde, Avrupa Birliği Çin Ticaret Odası (EUCCC) ve Çin Sanayi ve Ticaret Federasyonu (ACFIC) ile ortak seminerler gerçekleştirilecek.

TÜSİAD International ve EUCCC'nin, yarın Pekin'de "Çin-Türkiye: Enerji ve Ekonomiye Bakış" başlıklı bir seminer yapacağı, seminerde, Türkiye ekonomisindeki son gelişmelerin yanı sıra enerji sektöründe Türkiye'nin konumunun ele alınacağı kaydedildi.

Ziyaret kapsamında TÜSİAD International'ın, ACFIC ile birlikte 19 Kasım Çarşamba günü Qindao'da, Türkiye ve Çin arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler ile iki ülke arasındaki olası işbirliği alanlarının ele alınacağı "Çin Türkiye İşbirliği Forumu - Türkiye Yatırım Promosyon Konferansı" gerçekleştireceği ifade edildi.

Heyetin ayrıca, Qindao Ekonomik Kalkınma Bölgesine bir iş geliştirme ziyareti düzenleyerek, bölgedeki yetkililerle temaslarda bulunacağı ifade edildi.