TÜSİAD ve SEDEFED otomotiv sanayi semineri düzenleyecek

Seminer yarın Bursa'da gerçekleştirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED), "Türkiye Sanayisine Sektörel Bakış: Otomotiv Sanayii" başlıklı bir seminer düzenleyecek.

TÜSİAD'tan yapılan açıklamaya göre, yarın Bursa'da gerçekleştirilecek seminerin açılış konuşmaları, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu tarafından yapılacak.

Son gelişmeler doğrultusunda Türk sanayisi üzerine genel bir değerlendirme yapılacağı seminerin ilk oturumunda TÜSİAD Sanayi Çalışma Grubu Başkanı Agah Uğur ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suut Doğruel konuşmacı olarak yer alacak.

İkinci oturumda ise otomotiv sanayinin mevcut durumu ve sorunları masaya yatırılacak. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Yavuz Cabbar başkanlık yapacağı oturuma, TOFAŞ Üst Yöneticisi (CEO) ve OSD Yönetim Kurulu Üyesi Ali Pandır, Oyak Renault Üst Yöneticisi (CEO) Tarık Tunalıoğlu, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu ve Uludağ İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Ferit Sünneli konuşmacı olarak katılacak.

Açıklamada, TÜSİAD'ın, sanayi sektörünün karşılaştığı sorunları irdelemek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla, 27 Mayıs 2008 tarihinde, "Türkiye Sanayisine Sektörel Bakış" başlıklı bir rapor yayınladığı hatırlatılırken, bu rapordan hareketle, imalat sanayi sektörlerinin rekabet gücünün artırılması hedefi çerçevesinde, Türkiye için hayati önem taşıyan belirli sektörlerin özel olarak ele alındığı bir seminer dizisi düzenleneceği bildirildi.

SEDEFED ile birlikte Bursa'da düzenlenecek "Türkiye Sanayisine Sektörel Bakış: Otomotiv Sanayii" başlıklı seminerin, bu dizinin ilk toplantısı olacağı belirtilen açıklamada, seminer kapsamında ayrıca, söz konusu raporun politika dokümanı niteliğindeki, "Türkiye Sanayisi için Yol Haritası" başlıklı belgenin de kamuoyuna dağıtılacağı kaydedildi.

Haziran 2008 tarihinde hazırlanan dokümanın, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlıkları süren "Türkiye Sanayi Stratejisi" çalışmalarına katkıda bulunmayı amaçladığı bildirildi.