TÜYİD, GBSA ile mutabakat anlaşması imzaladı

GBSA ile mutabakat anlaşması imzalayan TÜYİD, bu anlaşma ile Türkiye ve Körfez Bölgesi'ndeki şirketler arasında bilgi paylaşımını hızlandırmayı amaçlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD), 2015'in ilk iş birliği anlaşmasını Gulf Bond and Sukuk Association (GBSA) ile gerçekleştirdi. 

TÜYİD'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'deki yatırımcı ilişkileri uygulamalarında dünya standartlarına ulaşmak amacıyla kurulan dernek, uluslararası iş birliklerini artırarak sermaye piyasası oyuncuları arasında köprü kurmaya devam ediyor. 

Körfez Bölgesi'nin en aktif kurumlarından biri olan GBSA ile mutabakat anlaşması imzalayan TÜYİD, bu anlaşma ile Türkiye ve Körfez Bölgesi'ndeki şirketler arasında bilgi paylaşımını hızlandırmayı amaçlanıyor. 

GBSA Başkanı Michael Grifferty, TÜYİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nursel İlgen ile TÜYİD Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Takunyacı, bugün gerçekleşen imza töreninde bir araya geldi. 

TÜYİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nursel İlgen uluslararası iş birliklerini önemsediklerini, Türkiye ve şirketler adına etkili sonuçlar alabilmenin yolunun başarılı yatırımcı ilişkilerinden geçtiğini bildirdi. 

Bu süreçte faaliyet alanlarıyla ilgili tüm konularda TÜYİD olarak sermaye piyasası oyuncuları için bir köprü görevi görmek üzere her türlü desteğe hazır olduklarını aktaran İlgen, "Bono ve sukuk piyasalarındaki gelişmeleri bölgemizde daha yakından izlememize yardımcı olacak bu mutabakat zabtı ile piyasalarımıza bilgi akışına önemli bir katkıda bulunacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı. 

TÜYİD Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Takunyacı ise bu tür iş birliklerine bundan sonraki dönemlerde de devam edeceklerini, yaptıkları protokol anlaşmaları ile şirketlerin sermaye piyasaları verimliliğini artırmayı, yatırımcı ilişkilerinde uluslararası en iyi uygulamaların arttırılmasını ve diğer bölgelerle de ortak çalışmalarına devam etmeyi planladıklarını dile getirdi. 

Gulf Bond and Sukuk Association Başkanı Michael Grifferty de yapılan anlaşmaya ilişkin olarak şunları kaydetti: 

"Uluslararası en iyi uygulamalara dayalı büyük ve derin bir piyasa için çalışan bir kurum olarak, TÜYİD ile karşılıklı tecrübe paylaşımı ile bilgi ağımızı artırabileceğimize inanıyoruz. Bu bilgi akışı, her iki kurumun üyeleri için önemli fırsatlar yaratacak ve ilgili piyasaların gelişimine katkıda bulunacaktır." 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir