Umay Çubukçu 'ambalaj tasarım' Oscarlarını topladı

Umay Çubukçu, Ambalaj Ay Yıldızları 2015 Yarışması’nda 2 Altın, 3 Gümüş ve 1 Yetkinlik olmak üzere toplam 6 ödül kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları 2015 Yarışması sonuçlandı. Yarışmada 2 farklı kategoride 6 ambalaj tasarımı ile "en fazla ödüle layık görülen" Umay Çubukçu Tasarım Atölyesi, ambalaj tasarım Oscarlarını topladı. Umay Çubukçu, 2 Altın, 3 Gümüş ve 1 Yetkinlik olmak üzere toplam 6 ödül kazandı.

Umay Çubukçu Tasarım Atölyesi Ambalaj Ay Yıldızları 2015 Yarışması'nın "Grafik Tasarım" kategorisinde Pastavilla Junior Makarna ambalaj tasarımıyla ve Sek 23 Nisan'a Özel Aromalı Sütler ambalaj tasarımıyla iki Altın Ödül,  Sek Aromalı Sütler ambalaj tasarımı ve Sek Meyve Nektarı Ailesi ambalaj tasarımları ile iki Gümüş Ödül, Tat Ketçap Ailesi ambalaj tasarımı ile Yetkinlik Ödülü ve "Ev-Otomotiv-Ofis Araç ve Gereçleri ile İhtiyaç Malzemeleri / Diğer Gıda Dışı Ürün Ambalajları" kategorisinde Bingo Kuzumun Kokusu ambalaj tasarımıyla da Gümüş Ödül olmak üzere, 2'si Altın, 3'ü Gümüş ve 1'i Yetkinlik ödüllerinden oluşan  toplam 6 ödüle layık görüldü. 

"Çalıştığımız ürünü rafların starı yapmayı çok seviyoruz"

Ambalaj tasarımının pazarlamada son ve en kritik aşama olduğunu ifade eden Umay Çubukçu,  atölyesinin yarışmada kazandığı ödülleri şu sözlerle değerlendirdi: "Ambalaj, raftaki ürünü tüketiciyle direkt buluşturan, markanın konuşan yüzü  olarak öne çıkıyor. Tüketici markette, 3 saniye içinde ürünle ilişki kuruyor yada ürüne teğet geçiyor. Satın alma anında tüketici ve ürün baş başa kalıyor. Geçen 3 saniyede ambalajın, hiçbir aracı olmadan, kendini tüketiciye anlatabilmesi gerekiyor. Eğer anlatmayı başaramazsa rafta kalıyor. Biz 3 boyutlu düşünüyor, tasarlıyor  ve işimizi kuyumcu hassaslığıyla yapıyoruz. Atölye olarak çalıştığımız markayı ve ürünü, raflarda star yapmayı; tüketicisine ilk göz kırpanın o ürün olmasını sağlamayı çok seviyoruz. Tasarımlarımızın ödüle layık görülmesi  bizim için çok büyük bir mutluluk kaynağı ve işimizi doğru yaptığımızın önemli bir göstergesi.  Başta ekibim olmak üzere, Ambalaj Ay Yıldızları 2015 Yarışması'nda kazandığımız ödüllü tasarımlarımıza emeği geçen herkese çok teşekkür ederim."

Bu konularda ilginizi çekebilir