'Üretim Reform Paketi büyümeyi hızlandıracak'

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Üretim Reform Paketi'nin büyümeyi hızlandıracağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa (Dünya)

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından açıklanan 'Üretim Reform Paketi' ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Üretim Reform Paketi'nin sanayicinin üzerindeki ağır mali yükleri azaltacağını ve yeni yatırımların önünü açacağını belirterek, "Bursa iş dünyası bu paketten en fazla yararlanan şehirlerden birisi olacak. Bu açıdan yeni yatırımların önünü açacak ve üretimimize güç katacak paketin yasalaşmasını heyecanla bekliyoruz" dedi.

Başkan Burkay, referandumun ardından güçlenen siyasi istikrarla birlikte Türkiye'nin yeniden ekonomik reformlara odaklandığını söyledi. Demokratik ve siyasi kazanımların da artmasıyla moral veren ekonomik parametrelerin yatırımcılara tekrar güven sağladığını ifade eden Başkan Burkay, "Artık karar mekanizmasının daha hızlı işlediği, yapısal reformların hızla hayata geçirileceği yeni bir süreç başlıyor" diye konuştu.

"Yeni hedeflere artan bir heyecanla koşacağız"

Her reform ve teşvik hamlesinin iş dünyasına büyük motivasyon sağladığını kaydeden Başkan Burkay, "İş dünyası olarak önümüzdeki süreçte ülkemizin ve Bursa'mızın hedeflerine büyük bir heyecanla koşacağız" şeklinde konuştu.

Burkay, üretim destek paketinin sanayicinin maliyetlerini düşüreceğini ve yatırımları teşvik edeceğini, büyümeyi hızlandıracağını ifade etti. İbrahim Burkay, "Emlak vergisi ve elektrik tüketimlerinde yüzde 2'lik TRT payının kalkması, şehir içinde kalan sanayi bölgelerinin şehir dışına taşınması, OSB'lerin demiryolları ile çalışacak olması ve yerli üretime yönelik destekler gibi birçok olumlu düzenleme, firmalarımızın büyüme yolculuğuna önemli katkılar sağlayacak" dedi.

BTSO'nun GYO talebi pakette

Başkan İbrahim Burkay, BTSO'nun taleperi arasında yer alan OSB'lere gayrimenkul yatırım ortaklıkları (GYO) kurma hakkı getirilmesi konusunun yeni pakette yer aldığını vurguladı.

Bursa'da 21 OSB'nin bulunduğunu hatırlatan İbrahim Burkay, "Bu madde ile sanayici mülk edinme ve sanayi parseli alma zorunluluğundan kurtuluyor. Bu sayede sanayi parseli satın almak istemeyen işletmecilerin kiralama yapmasının önü açılacak. İş dünyası adına kendilerine aktardığımız bu konunun pakette yer almasını sağlayan Sayın Bakanımıza teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Başkan Burkay, "Ülkemizin üretim üssü olan kentimiz, bu paketten en çok faydalanacak şehirlerin başında olacaktır. Ekonomik göstergelere ivme kazandıran teşvik ve destek paketlerinin devam etmesiyle birlikte ülkemizin büyümesini kalıcı ve daha hızlı hale getireceğiz" açıklamalarında bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir