Vakıfbank 'çevre'ye de el attı

Genel Müdür Karaman, "çevre bankacılığı hizmeti" sunmaya başladıklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Vakıfbank Genel Müdürü Bilal Karaman, yaptığı yazılı açıklamada, temmuz ayının başında yaptığı bir lansmanla kurumsal kimliğini ve hizmet anlayışını değiştiren VakıfBank'ın, Türkiye'nin ilk Çevre Bankacılığını da başlattığını duyurdu.

Her konuda öncü ve lider olacaklarını, çevre konusunda da öncü ve lider bir banka olduklarını belirten Karaman, hem bireyler, hem de kurumlar için çevre dostu teknolojilere ve yatırımlara kaynak oluşturan yepyeni bir bankacılık dalı oluşturduklarını vurguladı.

VakıfBank Genel Müdürü Bilal Karaman, çevre bankacılığı ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Çevre Bankacılığı ile çevreye dost ürün, hizmet ve yatırımlarda kullanılmak üzere müşterilerimize kaynak sağlanmakta ve uzman danışmanlık hizmeti verilmektedir. Çevre bankacılığımız ile müşterilerimizin almakta olduğu çevre dostu ürün ve teknolojilere dikkat çekmek istiyoruz.

İş yerlerinde kullanılmakta olan enerji verimli ekipmanlardan, çevreye daha az karbon salınımı yapan araçlara, ısı ve enerji kaybını engelleyen yalıtım ve tasarruf sağlayıcı ürünlere ve yenilenebilir enerji yatırımlarına kadar çok geniş bir ürün yelpazesini çevre bankacılığı kapsamında değerlendirmekteyiz.

Günümüz dünyasında çevreye faydalı yatırımları ile sera gazı salınımlarında ciddi azaltımlar sağlayan veya sağlamayı düşünen yatırımcılara uluslararası geçerliliği olan bir sertifika ile karbon ticareti imkanı sağlanmaktadır. Bu sertifikalar vasıtası ile karbon ticareti sonucunda çevreci yatırımlar ilave fon yaratabilmektedirler.

Karbon salınımı fazla olan şirketler, çevresel piyasalar vasıtasıyla karbon salınımı düşük olan şirketlerden, bedelini ödeyerek karbon satın almaktadırlar. Karbon ticareti konusunda yurt dışında deneyimli kuruluşlar ile işbirliği yaparak bu konuda danışmanlık verecek uzman bir ekip oluşturduk."

Çevre bankacılığı vizyonu kapsamında "Çevremize Binlerce Işık" gönüllü projesini de başlattıklarını duyuran Karaman, çevre bankacılığından elde edilecek gelirle, bir şehrimizdeki tüm evleri, enerji tasarrufu sağlayan yeni nesil çevre dostu lambalarla donatacaklarını, çevre bankacılığının müşterileri arttıkça başka şehirleri de sırasıyla aydınlatacaklarını kaydetti.

Açıklamaya göre, Vakıf Bank çevre bankacılığı ürünleri arasında çevreci araç kredileri, çevreci teknoloji paketi, çevreci yalıtım ve tasarruf paketi, çevreci KOBİ kredileri, çevreci turizm kredileri, yenilenebilir enerji kredileri, emisyon ticareti ve karbon kredisi bulunuyor.