Vakıfbank, 82,5 milyar YTL aktif büyüklük hedefi koydu

Genel Müdür Karaman, 6 yılı kapsayan 'kurumsal kimlik değişimi' için toplam 155 milyon dolar maliyet planladıklarını aktardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Vakıfbank'ın kurumsal kimlik değişimi nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Vakıfbank Genel Müdürü Bilal Karaman, müşteri odaklı bir yapı kurma hayalleri olduğunu ve devrim niteliğinde adımlar atarak bu hayali gerçekleştirdiklerini söyledi.

Önümüzdeki 3 yıl içerisinde 350 adet yeni şube açmayı planladıklarını kaydeden Karaman, toplamda 846 hizmet noktasına ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.  Karaman, konuşmasında şunları aktardı: "Aktif büyüklüğümüz 2008 Mart sonunda 2005 yılına göre yüzde 43 arttı. 2010 yılı hedefimiz yüzde 77 büyüme ile 82,5 milyar YTL'dir. Kredilerimiz 2008 yılı Mart sonunda 2005 yılı sonuna göre yüzde 118 arttı. 2010 yılı hedefimiz yüzde 110 büyüme ile 55 milyar YTL'dir. Mevduatımız 2008 Mart sonunda 2005 yıl sonuna göre yüzde 38 artış sağladı. 2010 yılı hedefimizi ilave yüzde 88 büyüme ile 60 milyar YTL'dir. Net ücret ve komisyon gelirimiz 2008 yılı Mart sonunda 2007'nin aynı dönemine göre yüzde 59 arttı."

Karaman, bugün 394 şube ve 102 bağlı şube ile birlikte toplam 496 noktada hizmet verdiklerini bildirerek, "Önümüzdeki 3 yıl içerisinde 350 adet yeni şube açmayı planladık. Böylece toplamda 846 hizmet noktasına ulaşmayı hedefledik" dedi.

"Organizasyon yapısını tamamen yeniledik"

 

Bilal Karaman, hedeflerinin müşteri odaklılığı ve müşteri memnuniyeti ön plana çıkaran, pazarlama anlayışını bu çerçevede oluşturan kurumsal bir yapıya ulaşmak olarak koyduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Hedefimize ulaşmak için Vakıfbank'ın organizasyon yapısını tümüyle yeniledik. Bu yeniliğe öncelikle müşteriye ulaştığımız kanallarda ve özellikle şubelerdeki yapımızı değiştirerek başladık. Bu amaçla ilk aşamada tüm şubelerimizde satış ve operasyon rollerini birbirinden ayırıp müşteri segmentasyonu yaparak müşterilerimizin 400 binden fazlasını belirlediğimiz portföy yöneticilerine bağladık. Bu çerçeve 800 bini aşkın ticari portföy yöneticisi, 500'den fazla bireysel portföy yöneticisi ve 650 satış sorumlusu belirledik."

"Yeni kurumsal müşteriler kazandık"

Şubelerin bu yeni yapıyı yansıtacak şekilde yeniden düzenlendiğini ve tüm personelin yaklaşık 2 binin üzerinde eğitim seansı ile yeni hizmet modelini hayata geçirebilecek donanıma kavuşturulduğunu anlatan Karaman, kurumsal müşterilere yönelik olarak kurumsal hizmet modeli geliştirildiğini, bu kapsamda İstanbul'da 2 ve Ankara'da bir kurumsal merkezin faaliyete geçtiğini, bir yıl gibi bir sürede de yüzde 95'e varan hacimsel artışlar sağlayarak yeni kurumsal müşteriler kazandıklarını bildirdi.

"75 milyon $'lık ilave teknoloji yatırımı yapacağız"

Vakıfbank Genel Müdürü Bilal Karaman, Vakıfbank'ın kurumsal kimlik değişimi için 15 milyon dolar harcama yaptıklarını belirterek, "Yeniden yapılanma ve bu kapsamda teknolojik altyapı için 2005-2007 yılları arasında yaklaşık 65 milyon dolarlık yatırım yaptık. 2008-2010 yılları arasında da 75 milyon dolarlık ilave teknoloji yatırımı daha yapacağız. 6 yılı kapsayan bu büyük değişimin toplam maliyetinin 155 milyon dolar olmasını planladık" dedi.

Her 3 ayda bir tekrarlanacak şekilde şubelere sistematik hedef verme sürecini başlattıklarını, kişi bazında ölçüm yapabilen aynı zamanda bilgi işlem ortamında erişilebilen bir performans sistemi kurduklarını kaydeden Karaman, Vakıfbank şubelerinde müdürlerin ve personelin sürekli takip ettikleri performans karneleri bulunduğunu, bu performans sistemi çerçevesinde bankanın başarılı personeline maaşının yüzde 30'una kadar başarı primi alabilme imkanı tanındığını anlattı.

"Banka kartımız 'Ulaşım Kart' olarak da kullanılacak"

Kredi kartı alanında World ile işbirliği yaptıklarını hatırlatan Karaman, bunun dışında kart alanında ciddi kurumlar ve yeni ürünlerle kamuoyunun karşısına çıkacaklarını söyledi.

Vakıfbank'ın banka kartı ile ulaşımda yeni bir dönem başlattığını ve Vakıfbank banka kartının "Ulaşım Kart" olarak da kullanılacağını bildiren Karaman, "Ulaşım Kartla dünyanın en büyük şehirlerinde yaygınlaşan uygulamayı Türkiye'ye getirerek bu öncü hizmeti ilk kez İzmir ve Adana'da uygulamaya başlayacağız" dedi.

Karaman, konut kredilerinde ilk 3 banka arasında olma konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Karaman, kısa bir süre içinde bu alanda yeni markaları, ürünleri ve Türkiye'de ilk kez uygulanacak "Emlakçı Sadakat Programı"nın devreye gireceğini bildirdi.