Verimlilik konferansında adres Türkiye oldu

2010 yılında gerçekleştirilecek 16. Dünya Verimlilik Kongresi ile Avrupa Verimlilik Konferansı'nın Türkiye'de yapılması kararlaştırıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) Genel Sekreteri Kerim Ünal, Güney Afrika'nın Sun City kentinde düzenlenen 15. Dünya Verimlilik Kongresi'nde, 2010 yılında gerçekleştirilecek 16. Dünya Verimlilik Kongresi (WPC) ile Avrupa Verimlilik Konferansı'nın (EPC) Türkiye'de yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Ünal, MPM'de düzenlediği basın toplantısında, 16. Dünya Verimlilik Konferansı ile ilgili bilgiler verdi. Söz konusu konferansa, Çin ile Hindistan'ın da aday olduğunu belirten Ünal, ancak yapılan oylama sonunda Türkiye'nin toplantıya ev sahipliği yapmasının oy çokluğu ile kararlaştırıldığını kaydetti.

Kongreyi MPM'nin, Avrupa Verimlilik Merkezleri Birliği ve Dünya Verimlilik Merkezleri Birliği ile birlikte gerçekleştireceğini anlatan Ünal, 16-17 Ekim tarihlerinde bu kuruluşların temsilcileri ile bir araya gelerek toplantının detaylarını ele alacaklarını söyledi.

Kongrenin nerede yapılacağının henüz kesinleşmediğini, 2010 yılında İstanbul'da çok sayıda toplantı yapılmasının gündemde olduğunu hatırlatan Ünal, İstanbul'da yapılamaması halinde İzmir veya Antalya'nın da gündeme gelebileceğini ifade etti.

Kongreye bini delege olmak üzere yaklaşık 2 bin kişinin katılacağını anlatan Ünal, 5 başlık altında 200 etkinlik gerçekleştirileceğini söyledi. Kongrede ele alınacak 5 konunun, enerji ve gıda güvenliği, rekabete dayalı verimlilik, küresel ısınma ve iklim değişiklikliği ile sürdürülebilir büyüme ve istihdamdan oluştuğunu ifade eden Ünal, "Kongrede, dünyada üretim, satış, pazarlamada ne yapılıyor? Bunları bir ağızdan dinleme imkanı bulacağız" dedi.

Ünal'a verimlilik oskarı ödülü

15. Dünya Verimlilik Kongresinde verimlilik oskarlarının da dağıtıldığını belirten Ünal, bu oskarların, yaptığı çalışmalar nedeniyle kişilere verildiğini kaydetti. Kongrede dağıtılan 14 verimlilik oskarından birinin kendisine verildiğini belirten Ünal, bu ödülün önemine işaret etti.

16. Dünya Verimlilik Kongresi ile Avrupa Verimlilik Konferansı'nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde yapılmasını arzu ettiklerini de belirten Ünal, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile birlikte konuyu iletmek amacıyla Cumhurbaşkanı Gül'ü ziyaret edeceklerini bildirdi.

Ünal, kongrenin 2010 yılının mayıs ya da haziran aylarında gerçekleştirilmesinin de söz konusu olabileceğini belirtti.