Verimlilik yüzde 0.4 arttı

Çalışan kişi başına üretim endeksi, geçen yılın 4. döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,41 arttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çalışan kişi başına üretim endeksi, geçen yılın son çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,41 arttı.  

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, geçen yılın son dönemine ilişkin verimlilik istatistiklerini açıkladı. 

Avrupa Topluluğu'nda ekonomik faaliyetlerin istatistiki sınıflamasına göre hesaplanan 2010 Ort.=100 temel yıllı üç aylık çalışan kişi başına üretim endeksi, geçen yılın 4. döneminde, 2012'nin aynı dönemine göre yüzde 0,41, 2013'ün 3. dönemine göre de yüzde 6,42 artış gösterdi. 

Çalışılan saat başına üretim endeksi ise geçen yılın son döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,64, 2013'ün 3. dönemine göre yüzde 5,73 arttı.  

En büyük azalış  yüzde eczacılık ürünleri imalatında

Bölümler itibarıyla bakıldığında ise çalışan kişi başına üretim endeksinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre en büyük artış yüzde 15,48 ile "başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı", en büyük azalış ise yüzde 12,14 ile "temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı" bölümlerinde oldu.  

Çalışılan saat başına üretim endeksinde de bir önceki yılın aynı dönemine göre en büyük artış yüzde 20,08 ile "başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı", en büyük azalış ise yüzde 12,83 ile "diğer ulaşım araçları imalatı" bölümlerinde gerçekleşti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir