Visa Europe ve TEGV'den 'Renkli Ufuklar Projesi'

Proje kapsamında, 11 ilden çocukların katıldığı münazara yarı finali Pera Müzesi'nde yapıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Visa Europe ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV) birlikte gerçekleştirdiği "Renkli Ufuklar Projesi" kapsamında, 11 ilden çocukların katıldığı "Renkli Ufuklar Münazarası Yarı Finali", Pera Müzesi'nde gerçekleştirildi.

Yarı Final öncesinde bir konuşma yapan TEGV Genel Müdürü Nurdan Şahin, 3 yıl önce başlatılan proje çerçevesinde düzenlenen eğitim programlarıyla çocuklara, sorgulayan, çok yönlü düşünebilen, kendi kararlarını alabilen bireyler olmaları için gereken becerilerin kazandırılmasının hedeflendiğini aktardı.

Proje başlatıldığından bu yana 40 bin çocuğa ulaşıldığını, hedeflerinin 2009 yılı sonuna kadar bu rakamı 50 bine çıkarmak olduğunu vurgulayan Şahin, projenin "Düşünebilen Çocuklar" ve "Kariyer Yolculuğu" şeklinde 2 alt başlık altında yürütüldüğünü, münazara yarışmasının da bu projenin yan etkinliklerinden biri olarak gerçekleştirildiğini kaydetti.

Şahin, münazaraya katılan çocukların bir konuyu çok çeşitli açılardan ele alma, üzerinde düşünme, çok seri fikirler üretme ve bu fikirleri topluluk önünde etkileyici bir şekilde anlatma becerilerini geliştirdiklerini söyledi.

"Renkli Ufuklar Münazarası" için 11 ilde TEGV'in 12 eğitim parkında 11-13 yaş grubundan 15 kişilik takımlar oluşturulduğunu belirten Şahin, takımların Mayıs ayından bu yana çalışmalar ve kendi aralarında münazara yarışmaları yaparak yarı finale geldiklerini dile getirdi.

İstanbul, İzmir, Ankara, Afyon, Eskişehir, Diyarbakır, Van, Gaziantep, Samsun, Denizli ve Antalya'dan gelen 11-13 yaş grubu çocuklar yarı finalde yarıştı.

İllerindeki TEGV eğitim parklarında 2 TEGV gönüllüsüyle birlikte yarı finale hazırlanan münazara takımları, "Çocukların televizyondaki yarışmalara katılması yasaklanmalıdır" ve "İnsanı başarıya götüren temel faktör çalışmak, genetik faktörlerden daha önemlidir" başlıklı 2 münazara konusunu savundu.

"Renkli Ufuklar Münazara Yarışması"nın finali ve ödül töreni, yarın yine Pera Müzesi'nde gerçekleştirilecek.