Vodafone, baz istasyonlarında enerji tasarrufu sağlıyor

Vodafone, tasarruf amacıyla Türkiye'de Enerji Verimliliği ve Atık Yönetimi Komitesi kurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Vodafone'un, baz istasyonlarına getirdiği çözümlerle enerji tasarrufu sağladığı bildirildi.

Vodefone Türkiye'den yapılan açıklamada, çalışanlarda enerji tasarrufu bilincini oluşturmak amacıyla "Enerji Verimliliği ve Atık Yönetimi Komitesi"nin kurulduğu, kuzey ve doğu bölgelerindeki baz istasyonlarında doğal soğutma sistemleri, güney illerinde ise güneş ışınlarına karşı yalıtım sağlayan özel bir boya kullanılarak yüzde 35'lere varan enerji tasarrufu hedeflendiği bildirildi.

Vodafone Türkiye Kurumsal İletişim ve Regülasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alp Sevindik de, çalışanlarda enerji tasarrufu bilinci oluşturmak ve enerjinin verimli kullanılmasının gerekliliğine ilişkin farkındalık yaratmak amacıyla Vodafone Türkiye Enerji Verimliliği ve Atık Yönetimi Komitesi'nin kurulduğunu bildirdi.

Sevindik, Vodafone Türkiye'nin, kullanım dışı kalan malzemelerinin hepsini geri dönüşüm sürecine sokmayı başarıp 2008 yılı içinde 800 dönüme dikilebilecek 560 bin çam fidesi kazanımında bulunacak bir değer elde ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Vodafone Türkiye'de her türlü evsel atık, geri kazandırılması amacıyla kategorilere ayrılarak toplanıyor. Elektrik ve su tüketiminin azaltılması amacıyla akıllı sayaçlar ve sensörler kullanılıyor. Atık piller ülke çapında tüm binalara yerleştirilmiş özel toplama kutularında toplanıyor ve geri kazanıma gönderiliyor. Bu şekilde Eminönü semtinin 3 katı büyüklüğünde bir alanın toprak kirlenmesi önleniyor. Öte yandan, şirketimiz bünyesindeki 500 araçlık filomuzun tamamının, karbondioksit salınımını yüzde 20 oranında düşüren araçlarla değişim süreci de devam ediyor.

Hedefimiz, küresel ısınmanın ve iklim değişikliklerinin etkilerinin en aza indirilmesine katkıda bulunan, çevre kirliliğine karşı çalışan, her türlü kısıtlı ve sonlu enerji kaynağını dikkatli ve verimli kullanan bir global Vodafone ailesi yaratmaktır."