Vodafone ve Doğuş Çay işbirliği ödül getirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Vodafone İş Ortağım'ın Doğuş Çay işbirliğiyle geliştirdiği "Telemetri Sistemi ile Çay Ölçümü Uygulaması", Londra'da Global Telecoms Business İnovasyon Ödülleri'nde "Hizmette İnovasyon" ödülünü aldı.

Vodafone'den yapılan açıklamaya göre, Global Telecoms Business Dergisi tarafından dünya çapında, telekomünikasyon sektörünün kurumlara yönelik en yenilikçi uygulamalarını ödüllendirmek amacıyla düzenlenen Global Telecoms Business İnovasyon Ödülleri, 12 Haziran'da Londra'da gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

Törene, Doğuş Çay Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Karakan, Vodafone Türkiye Pazarlama İletişimi Direktörü Gizem Keçeci ve Vodafone Türkiye Kurumsal Satış ve Çözümler Direktörü Önder Güler katıldı.

Ödülün, Vodafone'un inovasyon üretme ve ürettiği inovasyonlarla kurumların hayatını kolaylaştırmaya odaklı güçlü vizyonun bir kez daha altını çizdiğini ifade eden Gizem Keçeci, şunları kaydetti:

"Vodafone İş Ortağım ile mobil iletişim tabanlı akıllı yaşam teknolojilerinde sahip olduğumuz bilgi birikimini, kurumları akıllı iş yapma biçimleriyle tanıştırmak için kullanıyoruz. Doğuş Çay işbirliğiyle geliştirdiğimiz Telemetri Sistemi ile Çay Ölçümü Uygulaması sayesinde, iş süreçlerini daha verimli ve pratik hale getirdik. Doğuş Çay, bu uygulama ile 1 sene içinde 3 milyon lira tasarruf elde etti. Ancak burada asıl önemli olan nokta, çay üreticilerinin yaşantılarında yarattığımız dönüşümün, aslında tarım sektöründe mobil iletişim teknolojilerine erişim konusundaki açığın kapanması yönünde önemli bir adımı temsil ediyor olması. Bu açıdan, Global Telecoms Business İnovasyon Ödülleri'nde elde ettiğimiz başarı, çay üreticilerinden başlayarak tarım sektörünün gelişimine sağladığımız faydanın uluslararası alanda takdir görmesi anlamına geliyor."

Sistem 3 milyon lira tasarruf sağladı

Doğuş Çay Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Karakan da, Telemetri Sistemi ile Çay Ölçümleme projesi ile çay nakliyatı sırasında uzaktan ölçümleme avantajı sağlayarak, çay üreticilerine daha pratik, daha kolay iş yapma deneyimi sunduklarını belirtti.

Çay nakliyatı sürecinde meydana gelebilecek aksaklıklar ve gecikmelerden doğan zararı minimuma indiren Telemetri Sistemi ile çay ölçümü ygulamasının, çay üreticilerine zamandan tasarruf, kaliteli ürün, düşük maliyet ve hız gibi pek çok avantaj sağladığına işaret eden Karakan, şunları kaydetti:

"Sistemin henüz yüzde 100'ü devreye girmemiş olmasına karşın şimdiden 3 milyon lira tasarruf edildi. Önümüzdeki 3 yıl içinde de tasarruf tutarının 7-8 milyon liraya ulaşacağı öngörülüyor. Sistemin en büyük getirisi kalite, hızlı bilgi paylaşımı, müstahsil ile güvenli ve şeffaf bir ilişki ve verimlilik artışı. Proje kapsamında, Vodafone'un sağladığı destek ile bu hizmet Doğuş Çay'ın 500 çay alım merkezine de taşınmış olacak. Doğuş Çay olarak milli değerlerimiz açısından çok faydalı ve örnek olan bu çalışmamız ile ödül almaya hak kazanmış olmaktan gurur duyuyor ve yeni projelerimiz için daha motive hale geliyoruz."

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir