Yargıtay, Societe Generale'nin başvurusunu reddetti

Goldaş ile Fransız Societe Generale'in arasındaki ihtilafda Yargıtay 11. Ceza Dairesi Goldaş'ı haklı buldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL  - Goldaş, Yargıtay 11. Ceza Dairesinin, ihtilaf yaşadıkları Fransız Societe Generale'in başvurusunu reddettiğini duyurdu.

Goldaş'tan yapılan yazılı açıklamada, Societe Generale'in, geçtiğimiz yıl mart ayında, 5 yıl boyunca ticaret yaptığı Goldaş hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu, ancak Başsavcılık tarafından Goldaş lehine takipsizlik kararı alındığı kaydedildi.

Goldaş'ın bu süreçte Societe Generale'in iddialarının ''asılsız ve gerçek dışı olduğunu'' belirterek, banka ile yaşanan durumun tamamen ticari bir ihtilaftan kaynaklandığını, ancak ''art niyetli davranan'' bankanın ''asılsız'' suçlamalarda bulunduğunu açıkladığı hatırlatıldı.

Bankanın, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığının takipsizlik kararı sonrası İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesine itirazda bulunduğu, ancak buradan da red cevabı aldığı, son olarak da Adalet Bakanlığına başvurarak Yargıtay'a gittiği belirtildi.

Adalet Bakanlığının talebini inceleyen Yargıtay 11. Ceza Dairesinin, ''Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının ve İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği kararlarda açıkça ifade edildiği gibi ihtilafın, hukuki (ticari) olduğu, kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karara karşı yapılan itiraz üzerine verilen mercii kararında usul ve yasaya aykırılık bulunmadığı cihetiyle'' talebi reddettiği bildirildi.