”Yasalara uygun gaz tesisatı kuruldu”

İpragaz, Konya Taşkent'te çöken yurt binasına ilişkin yazılı açıklama yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İpragaz, Konya Taşkent'te çöken yurt binasına şirket tarafından 2006 yılında, günün tüm kanun, yönetmelik ve standartlarının öngördüğü teknik ve yasal gereklere uygun olarak dökme gaz tesisatı kurulduğunu, eksiksiz çalışır halde teslim edildiğini ve günümüze kadar da sorunsuz olarak LPG sevkıyatı yapıldığını kaydetti.

İpragaz A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, Konya'nın Balcılar beldesinde meydana gelen ve bir yurt binasının çökmesi sonucu 18 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili resmi soruşturma ve incelemenin sürdüğü belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kurumumuz, yargının bağımsız ve yönlendirmesiz işleyebilmesi sürecine saygısı nedeniyle herhangi bir spekülasyona yol açmamak adına, bugüne kadar bu elim kaza ile ilgili yorum yapmaktan ve beyanda bulunmaktan imtina etmiştir. Öncelikle belirtmek isteriz ki kazanın meydana geldiği binaya, şirketimizce 2006 yılında, günün tüm kanun, yönetmelik ve standartlarının öngördüğü teknik ve yasal gereklere uygun olarak dökme gaz tesisatı kurulmuş, eksiksiz çalışır halde teslim edilmiş ve günümüze kadar da sorunsuz olarak LPG sevkıyatı yapılmıştır.

Periyodik olarak tüm teknik kontrolleri tarafımızdan yaptırılan sistemin, en son kontrolü 2 Temmuz 2008 tarihinde gerçekleştirilmiş ve kazaya sebebiyet verebilecek herhangi bir aksaklığa rastlanmamıştır."

"Yasal haklarımızdan taviz vermeyeceğiz"

Yasaların öngördüğü şekilde adli sürecin tamamlanmasının itidal ve sabırla beklendiği dile getirilen açıklamada, şöyle denildi:

"Ancak bu süreçte, bilgi ve yetkileri bulunmayan bazı kaynaklar, bu eylim kazayı polemik konusu haline getirmeye çalışmaktadırlar. Bu davranış sahiplerini yasal çerçeveye uygun davranmaya ve adli sürece saygıya davet ediyoruz. Hukuki ve teknik dayanağı olmayan işamlar konusunda yasal haklarımızdan taviz vermeyeceğimizi bildiriyoruz. Kaza sonrasından bugüne kadar yapılan ve halen devam eden inceleme ve soruşturmalar sonuçlanıncaya kadar itidalli ve sabırlı olmak gerektiğine inanıyor, sonsuz üzüntülerimizle bu kazada yitirdiğimiz çocuklarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve baş sağlığı dileklerimizi yineliyoruz."