Yatırım Finansman'dan 'Temiz Enerji Fonu'

TSKB'nin yüzde 10 getiri garantili fonu 12-16 Ocak'ta piyasaya sunulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Yatırım Finansman Menkul Değerler, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın (TSKB), Temiz Enerji Endeksi'ne dayanan yüzde 10 getiri garantili fonunu 12-16 Ocak'ta piyasaya sunacağını açıkladı.

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan bir yıllık yüzde 10 getiri garantili "Temiz Enerji Fonu" TSKB ve Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.’nin tüm şubelerinde satışa sunulacak.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, yatırım dünyasının yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve atık yönetimi ile ilgili piyasalara ilgisinin giderek arttığı bir dönemde fonun getirisinin bir yılda ‘en az yüzde 10’ olacağı ifade edildi.

Yatırım Finansman Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Avni Akaya, yazılı açıklamasında, bir yıllık vadesi sonunda fonun en az yüzde 10 gelir garantisi olduğunu söyledi. Akaya şunları kaydetti:

"Aynı zamanda atık yönetimine ilginin artmasıyla birlikte biodizel enerji üretimi önem kazandı. Çevre duyarlılığının artması, hükümetlerin bu konuya verdiği destekler ve kurumsal yatırımcıların ilgileri bu sektörün potansiyelini gösteriyor. Bu alanlara yatırım yapan küçük ve orta ölçekli global şirketler, büyüme ve kârlılık yönünden önümüzdeki zamanlarda yeni fırsatlar yaratabilecek."

Açıklamaya göre, Yatırım Finansman uzmanları, gelir garantili temiz enerji fonuna yapılacak yatırımla, borsaların hızla gerilediği dönemde koruma altında olacaklarını ve piyasaların toparlanma eğilimine girmesiyle birlikte yükseliş fırsatından yararlanabileceklerini öngörüyor.

Verilen bilgiye göre, "Temiz Enerji Fonu"nun çevreye katkı sağlayan bir diğer özelliği de, yönetim ücretinin bir bölümünün TSKB tarafından çevreye yönelik sosyal sorumluluk projelerini desteklemek amacıyla kullanılması olacak.