'Yatırımcılara her türlü desteği veriyoruz'

KEİ'nin 25. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak ülkemize ilgi duyan tüm uluslararası yatırımcılara her türlü desteği veriyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatının (KEİ) 25. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi'nde açılış konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölge ülkeleri arasında birtakım siyasi sorunların olabileceğini dile getirerek, "Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nü bu sorunlardan ne kadar uzakta tutabilirsek, o denli verimli çalışmasını sağlayabiliriz" diye konuştu.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen zirvede ticaretin, yatırımların sağlıklı zeminde yürüyebilmesinin temel şartının huzur ve istikrar olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İçinde bulunduğumuz hassas Karadeniz coğrafyasının barış, istikrar ve refah içinde kalkınması hepimizin ortak amacı olmalıdır. Türkiye olarak ülkemize ilgi duyan tüm uluslararası yatırımcılara her türlü desteği veriyoruz" dedi.

"Kalkınmanın sürdürülmesi için herkesin daha fazla gayret etmesi gerekli"

Örgüt üyesi ülkelerin kendi aralarındaki ticaret ve yatırımların potansiyelin çok altında olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, önlerindeki 15 yılın temel gündem konularından biri olan sürdürülebilir kalkınmayı dönem başkanlığının ana teması haline getirildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Dünyanın çeşitli bölgelerinde ekonomik eşitliksizlikler devam ederken, sürdürülebilir kalkınmanın bir slogandan öteye geçemeyeceğini biliyoruz. Sınırsız üretim hırsı ve yüksek kâr anlayışıyla temel gıda ürünlerinin dahi tehlikeli katkı maddelerine maruz kaldığı bir dönemde bu konuya hak ettiği önemin verilmediğini düşünüyoruz. Milyarlarca insan sefalet içinde yaşarken " Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütünün bu konuya öncülük edebileceğine inanıyoruz."

"Üzerimize düşeni yapmaya hazırız"

Türkiye'nin Karadeniz bölgesinin huzuru ve refahını sağlamak için bundan sonra yapılacak çalışmaları desteklemeye devam edeceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgemizin geleceği için ihtiyaç duyulan siyasi, ekonomik, insani tüm projelerin hayata geçirilmesi konusunda üzerimize düşenleri yapmaya hazırız" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir