Yeni Accor'da EuroNCAP'den en yüksek not

Yeni Honda Accord, yetişkin güvenliğinde 5 yıldız, çocuk güvenliğinde 4 yıldız ve yaya güvenliğinde aldığı 3 yıldız ile genel güvenlikte en yüksek performansı elde etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Honda Accord'un, EuroNCAP Çarpışma Testinde, sınıfının en yüksek derecesini elde ettiği bildirildi.

Honda'dan yapılan açıklama göre, yeni Accord modeli, bugün yayınlanan EuroNCAP Çarpışma Testi sonuçlarına göre yaya güvenliğinde sınıfının ilk 3 yıldızını almayı başardı. Ayrıca yeni Accord, yetişkin güvenliğinde 5 yıldız, çocuk güvenliğinde 4 yıldız ve yaya güvenliğinde aldığı 3 yıldız ile genel güvenlikte en yüksek performansı elde etti.

Honda Motor Avrupa Kıdemli Başkan Yardımcısı Ken Keir, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"EuroNCAP sonuçlarının yeni Accord'un, sınıfında yetişkin, çocuk ve yaya güvenliğinin lideri olduğunu tescillemesi Honda için gurur verici.

Bu sonuçlara Accord'un ileri teknoloji ürünü aktif güvenlik özellikleri de eklenecek olursa, müşterilerimiz, herkes için güvenlik hedefimiz bağlamında, en etkin güvenlik teknolojilerini tecrübe edebilme olanağına sahipler."

EuroNCAP'in ilk defa kapsamına aldığı ön koltuklar için kırbaç etkisi derecelendirmesinde de Accord'un, 4 üzerinden 2,26 derece elde ettiği bildirildi.