”Yeniden yapılanma içerisinde olacağız”

Çağlayan, imalatçı esnaf ve sanatkar kavramının yerini hizmet sektörünü de dikkate alan bir yapılanma içerisinde olacaklarını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, KOSGEB Kanununda yapılacak değişiklikle, hizmet sektörünü de dikkate alarak, yeniden yapılanma içerisinde olacaklarını bildirdi.

Bakan Çağlayan, Radyo ve Televizyon Yayıncıları Federasyonu (RATEF) Genel Başkanı Adnan Yüce ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

RATEF Başkanı Yüce, ziyarette yaptığı konuşmada, radyo ve televizyoncuların tek çatı altında bir araya geldiğini belirterek, global krize rağmen, ayakta durmaya çalıştıklarını ve toplumun değerlerine saygılı yayın yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Ancak krizden dolayı ciddi sıkıntıları bulunduğunu ifade eden Yüce, stüdyoların kendileri için bir anlamda fabrika olduğunu ve bunun için kendilerinin KOBİ kapsamında değerlendirilmelerini talep ettiklerini söyledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan da son derece önemli böyle bir kuruluş ile radyo ve televizyon yayıncılarının tek çatı altında güçlerini birleştirmesinin kendileri için memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Kuruluşun ulusal ve uluslararası sorumluluğu bulunduğunu, topluma ve dünyaya gelişmeleri duyurduğunu belirten Çağlayan, küresel krizin ABD tutsat (mortgage) kaynaklı olduğunu ve hiç bir sektörün etkilenmemesinin mümkün olmadığını ifade etti.

"Talebi KOSGEB'e ileteceğim"

Eskiden sektörlerin krizlerden ne kadar etkilendiğinin tahminlerle belirlendiğini hatırlatan Çağlayan ancak şimdi ellerinde çok önemli bir veri seti bulunduğunu, eski adı sanayi envanteri yeni adı "girişimci bilgi sistemi" olan bu veri seti ile 2 milyonun üzerinde işletmenin faaliyetlerinin, ihracatlarının, ithalatlarının, karların ve zararlarının ne kadar işçi çalıştırdıklarının görülebilecek durumda olduğunu kaydetti.

Küresel krizden en çok etkilenen sektörün de otomotiv sektörü olduğuna işaret eden Çağlayan, sektörde yüzde 60'lık bir daralmanın olduğuna dikkat çekti. Radyo ve televizyon yayıncılarının da bir anlamda ticaret yaptıklarını ve stüdyolarda hizmet verdiğini belirten Çağlayan, kendilerinin KOBİ olarak değerlendirilmesi talebini KOSGEB'e ileteceğini ifade etti.

KOSGEB kanununu da değiştirdiklerini anlatan Çağlayan, "inşallah yılbaşından sonra imalatçı esnaf ve sanatkar kavramının yerini hizmet sektörünü de dikkate alan yeniden yapılanma içerisinde olacağız" dedi.