Yerliyi korumak için soruşturma açılacak

Ekonomi Bakanlığı, Uzakdoğu'dan ithal edilen "V kayış" ile Uzakdoğu ve Avrupa'dan ithal edilen "termosifon" için soruşturma başlatacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çin Halk Cumhuriyeti, Hindistan ve Vietnam'dan "transmisyon kolanları-V kayış" ithalatında nihai gözden geçirme soruşması ve Çin Halk Cumhuriyeti, İtalya ve Sırbistan'dan "termosifon" ithalatı için de damping soruşturması açılmasına karar verildi.

Ekonomi Bakanlığı'nın konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yerli üretici Bando Kayış Sanayi Ticaret A.Ş. firmasının Çin Halk Cumhuriyeti, Hindistan ve Vietnam menşeli "transmisyon kolanları-V kayış"ın ithalinde halen uygulanan dampinge karşı önlemlerin sona ermesinin damping ve zararın devamına veya yeniden tekrarına yol açacağı gerekçesiyle bir nihai gözden geçirme soruşturması açılması istemiyle başvuruda bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda, nihai gözden geçirme soruşturmasının açılabilmesi için yeterli bilgi, belge ve delillerin bulunduğu anlaşıldığından söz konusu ürün için nihai gözden geçirme soruşturması açılmasına karar verildi.

Ekonomi Bakanlığı, Türk Demir Döküm Fabrikaları A.Ş. tarafından yapılan ve Baymak Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş, Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Emas Makina Sanayi A.Ş. tarafından desteklenen Çin Halk Cumhuriyeti, İtalya ve Sırbistan menşeli "Termosifon-Elektrikli, Depolu Su Isıtıcısı"nın (termosifon) Türkiye'ye dampingli fiyatlarla ihraç edildiği ve bu durumun yerli üretim dalında zarara neden olduğu iddiasıyla söz konusu ülkeler menşeli söz konusu madde ithalatına karşı önlem alınması talebi sonucunda yapılan inceleme doğrultusunda, söz konusu madde için de damping soruşturması açılmasına karar verdi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir