Yükseliş hız kesti

Güne hızlı başlayan borsa ikinci seansta gelen satışlarla 44.851 puana kadar geriledi; tekrar toparlanan endeks yüzde 0.25 prim yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Güne hızlı başlayan ve ardından yatay seyre giren piyasa ikinci seansta gelen satış baskısıyla gevşeyerek 44.851 puana kadar geriledi. Ardından gelen toparlanma hareketiyle hafif alıcılı seyre giren piyasa günü 113 puan artışla 45.273 puandan kapatırken hisse senetleri ortalama yüzde 0.25 değer kazandı.

Cuma günü ABD endeksleri, beklentilerden iyi gelen tarım dışı istihdam verisinin etkisiyle yükseldi. Bugün ise ABD'nin estirdiği olumlu hava yurtdışında etkisini korudu. Bugün olumlu hava yurtdışında piyasalara ortalama yüzde 1.5 prim olarak yansıdı.

Yurtdışındaki alıcılı seyir ilk seansta yurtiçine olumlu yansırken ikinci seans itibariyle İMKB yurtdışından ayrışarak işlem gördü. İlk seansta 45.801 puana kadar yükselen endeks ikinci seansta 44.851 puanı test ettikten sonra günü hafif alıcılı tamamladı. Gün sonunda gerçekleşen işlem hacmi ise 1.4 milyar TL oldu. ABD borsasının tatil nedeniyle kapalı olması, İMKB'de katılımın sınırlı kalmasına neden oldu.

Bugün piyasaları etkileyecek çok önemli veri akışı yoktu. TSİ 13.00'te temmuz ayı Almanya İmalat Siparişleri verileri beklentilerin üzerinde artı yüzde 3.5 olarak açıklandı.

Öte yandan para piyasaları cephesinde güne gevşek başlayan dolar 1.49 TL seviyesinin altında dengeli bir görünüm sergiledi. Gün sonuna doğru kapalıçarşıda 1.4890 TL seviyesinden el değiştiren dolarda bankalararası piyasada valörlü işlemlerde en iyi alış/satış 1.4875 - 1.4900 TL düzeyinde. Uluslararası piyasada Euro/Dolar paritesi 1.4337 seviyesinde seyrederken, yurtiçinde euro 2.13540 TL'den el değiştirdi.

İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda; 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz yüzde 9.40 seviyesinde dengeli görünüm sergiledi. Günü 9.40 seviyesinden kapatan gösterge faizde yarına valörlü işlemlerde 9.47 seviyesinden geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.