Yurtbay Seramik: Tam kapasite çalışıyoruz

Şirket, 1 ay üretime geçici olarak ara verdikten sonra Ocak 2009'da yeni yıla ait programı çerçevesinde üretime devam edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESKİŞEHİR - Yurtbay Seramik 2009 yılına ait önceden belirlenen ihracat projelerini yerine getirmek üzere üretime hız kesmeden devam edecek.

Yurtbay Seramik A.Ş.'den yapılan yazılı açıklamada, her yıl düzenli olarak yapılan tadilat çalışmaları kapsamında, aralık ayı başı itibariyle kuruluşun Eskişehir'deki fabrikasında 1 ay üretime geçici olarak ara verileceği belirtildi. Artan ihracat hedefleri doğrultusunda Ocak 2009 itibariyle üretime aynı hızla devam edileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu yıl yaklaşık 35 milyon dolar ihracat cirosu ile kapatılacak Yurtbay Seramik'in üretim ve ihracat hedeflerinde bir değişiklik yok. Yaklaşan Kurban Bayramı, yurt dışındaki Noel ve yılbaşı tatilinin yanı sıra kış koşullarını ve yıl sonu depo sayımlarını da dikkate aldığımızda çok fazla iş gününe sahip olmayan aralık ayını Eskişehir Fabrikası'nda rutin bakım ile değerlendirmek istedik. Bu bakım dolayısıyla, her yıl yaptığımız gibi bu yıl da geçici olarak üretime 1 ay ara verdik. 2009 yılına ait ihracat hedefleri paralelinde şimdiden çalışmaya başladık. 2009 yılında 38 milyon dolarlık bir ihracat hedefimiz var. Toplamda da hedefimiz yurt içi ile beraber 120 milyon YTL'dir."

Açıklamada, global ortamda şu anda var olan krizin ve talep daralmasının kuruluşun planlarını çok fazla etkilemediği, aksine yurt dışı taleplerin arttığı bildirilerek, şu anda tam kapasite çalışıldığı ifade edildi.