Yurtdışı eksiye, borsa artıya geçti

Gün sonunda hisse senetleri yüzde 0.8 değer kazanırken işlem hacmi 2 milyar TL olarak gerçekleşti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Açılış itibariyle satış baskısıyla karşılaşan endeks ikinci seansta toparlanma eğilimine girdi. 45.100 puana kadar gerileyen ve gelen alımlarla 46.138 puana kadar yükselen Ulusal-100 günü  385 puan artıda 46.146 puandan kapattı. Gün sonunda hisse senetleri yüzde 0.8 değer kazanırken işlem hacmi 2 milyar TL olarak gerçekleşti.

Bugün temmuz ayı Euro Bölgesi Perakende Satış verileri yüzde eksi 0.2 olarak açıklandı.

Avrupa Merkez Bankası Faiz Oranlarını değiştirmedi. ABD Haftalık İşsizlik Başvuruları ise 570 bin olarak açıklandı. ABD ISM İmalatdışı Endeksi 48.4 olarak geldi.

OECD durgunluğun sona ermiş olabileceğine yönelik açıklamalar yaparken JP Morgen ABD için 3. çeyrekte büyüme öngördüğünü açıkladı. Ancak  olumlu açıklamaların ardından Avrupa Merkez Bankası Başkanı Trichet'in, Euro bölgesinde ve dışında herhangi bir toparlanmanın inişli çıkışlı olmasını beklediklerini açıklamasıyla endeksler yönünü aşağı çevirdi. Temkinli görünüm bürünen endekslerde ortalama kayıp yüzde 0.5 civarında oldu.

Öte yandan yurtiçinde de TÜİK ağustos ayı enflasyon verileri açıklandı. Ağustos'ta TÜFE yüzde 0.30 gerilerken, ÜFE yüzde 0.42 arttı.

Dolar yatay görünümünü korudu

Dün 1.51 seviyesini aşan dolar bugün yatay görünüm sergiledi. Gün sonuna doğru artan taleple dünkü seviyesine yaklaşan dolar 1.5090 TL seviyesinden işlem görürken bankalararası piyasada valörlü işlemlerde en iyi alış/satış 1.5100- 1.5125 TL düzeyinde gerçekleşti. Uluslararası piyasada Euro/Dolar paritesi 1.4250 seviyesine döndü. Euro ise 2.1500 düzeyinde dengeli.

İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda; 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz günü yüzde 9,82 seviyesinden kapatırken yarına valörlü işlemlerde bileşik faiz yüzde 9.71 seviyesinden geçti.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.