Yurtiçi piyasa 'sakin'

Endeks dar bantta yatay seyirle haftaya başlarken, dolar ve faizde de benzer tablo yaşandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Gün içerisinde yükseliş denemeleri yetersiz kalan piyasada önemli bir satış baskısı da yaşanmadı. Dar bantta yatay görünüm sergileyen endeks günü 92 puan düşüşle 46.490 puandan kapattı. Gün sonunda hisse senetlerinde ortalama 0.2'lik bir değer kaybı yaşanırken işlem hacmi de 1.9 milyar TL oldu.

Yeni haftaya satıcılı başlamasına karşın, 45 bin 936 puanda tutunmayı başaran Bileşik Endeks, alımlarla da 46.783 puanı test etti.

Yurtdışında yaşanan olumsuz havanın devam etmesi İMKB'de alımları sınırlarken endeksin sakin görünüm sergilemesine neden oldu.

Euro Bölgesi temmuz ayı sanayi üretiminin de beklentiler çerçevesinde (- yüzde 0.3) açıklanması piyasalardaki yatay görünümü pekiştirdi.

Dolar ve faiz durgun

Para piyasasında haftaya 1.50 bölgesinde başlayan dolar gün boyu yatay seyrini korudu. Gün sonuna doğru kapalıçarşıda 1.4990 TL'den el değiştiren dolarda bankalararası piyasada valörlü işlemlerde en iyi alış/satış 1.4975/1.5010 TL düzeyinde yer aldı. Euro/Dolar paritesi ise 1.46 seviyesine yükselirken serbest piyasada euro 2.1860 TL'den el değiştirdi.

Tahvil-bono cephesinde Merkez Bankası'nın perşembe günkü faiz toplantısından çıkacak karar bekleniyor. İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda işlem gören 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz yüzde 9.37 seviyesinde yatay görünüm sergiledi. Gösterge faiz yarına valörlü işlemlerde de aynı seviyede yer aldı.

****

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.