Zara ve Mango 6. bölgeyle ilgileniyor

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yeni yatırım teşvik sistemi kapsamında "Kimya ve metalurji sektörlerini dikkatle izleyin" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yeni yatırım teşvik sistemi kapsamında Zara ve Mango'nun 6.bölgeyle ilgilendiklerini açıkladı.

Çağlayan, Yatırım Danışma Konseyi'nin 7. toplantısında ilk bölümün tamamlanmasının ardından verilen arada, bir açıklama yaparak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. YDK'ya katılan birçok firmanın, önemli yatırımlarını Türkiye'de yapacaklarını söylerken, birçok konuşmacının, bilhassa lojistik üslerini, operasyon merkezlerini Türkiye'ye getirme konusunda son derece kararlı olduklarını ifade ettiklerini açıklayan Çağlayan, "Kimya ve metalurji sektörlerini dikkatle izleyin" dedi.

Türkiye'ye önemli büyük ölçüde yatırımcıların geleceğini ifade eden Çağlayan, "Ayrıca, 6.bölgeye de başta Zara, Mango gibi kuruluşlar olmak üzere ve bu kuruluşlara iş yapanlar, çok ilgi gösteriyorlar. Tekstil konfeksiyon sektöründeki büyük yatırımcılar, bilhassa bu bölgede yatırım yapacaklarını şimdiden deklare etmeye başladılar. Bu da emek yoğun sektörler açısından Türkiye'nin rekabet gücünü artıracağı önemli bir gelişme olacak" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir