Zeybekci: Kura müdahale etmemek lazım

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Kurdaki gelişmeler tamamen spekülatif, müdahale etmemek lazım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAGİDER tarafından düzenlenen "Kadın Girişimciler Uluslararası 2. Konferansı"nda konuşan  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kurdaki hareketlerin spekülatif olduğunu söyledi.

Zeybekci, "Kurdaki gelişmeler tamamen spekülatif, müdahale etmemek lazım; ekonomi kendi kuralları içinde böyle spekülatif atakları mutlaka halledecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Yıl sonu itibarıyla büyümenin yüzde 6'nın üzerine çıkacağını ifade eden Zeybekci, enflasyonda tarafından 2018'de hissedilir bir iyileşme yaşanacağını ifade etti.

"Eximbank ile kadınlarımız için farklılık yapabilir miyiz?"

Bakan Zeybekci, "Biraz önce konuşurken aklımıza şu da geldi; acaba biz Eximbank ile ihracatçı kadınlarımız için bir farklılık yapabilir miyiz? Değişik bir şey yapabilir miyiz noktasında Eximbank'ın çalışmasını isteyeceğiz. Kadınlar için bir şeyler yapmamız lazım" dedi.

Zeybekci, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu sene hükümet olarak almış olduğumuz bir kararla Türkiye'deki 800 bin civarındaki ihracatçımızın 10 bin tanesini yıl sonuna kadar e-ticaret sitelerine üye yapıyoruz. Bunun da yüzde 80 masraflarını Ekonomi Bakanlığı olarak karşılıyoruz. Yüzde 20'sini de ihracatçımızın karşılamasını bekliyoruz. Bugün sizin talebiniz üzerine kadın ihracatçılarımızın, kadın yöneticisi veya ağırlığı olan tüm şirketlerimizin elektronik ticaret sitelerine üyeliklerinin yüzde yüzünü karşılıyoruz"

Erdoğan, MB'yi eleştirdi: Müdahale etmedik diye bu haldeErdoğan, MB'yi eleştirdi: Müdahale etmedik diye bu halde