Zirve yenileyen borsada son dakika satışları

Borsa yılın üçüncü çeyreğini kapatırken 2009 zirvesini yineledi, gün sonuna doğru gelen satışlar endeksi 48 binin altına çekti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gün içerisinde 49 bin zirvesine dayanan borsada, gün sonunda kar satışları hızlandı. İMKB günü 454 puan ekside 47.910 puandan kapatırken hisse senetleri ortalama yüzde 0.94 değer kaybetti. Gün sonunda gerçekleşen işlem hacmi ise 2.7 milyar TL düzeyinde oldu.

Güne temkinli başlayan endeks, yurtdışında yaşanan toparlanmanın da etkisiyle ilk seansta 49 bin seviyesini denedi. Borsa, 48.989 puanla yılın en yüksek seviyesini yenilemiş oldu. Ancak gün sonunda yurtdışına da bağlı olarak artan satışlar endeksin geri çekilmesine neden oldu. Borsa satış baskısıyla 47.763 puana kadar indi.

Güne alıcılı başlayan yurtdışı piyasalarda tekrar satışlar ağrılık kazandı. İMKB kapanışına doğru yurtdışı endekslerde yüzde 1 civarında düşüş görüldü.

Bugün; Euro Bölgesi eylül ayı TÜFE verilerinde yüzde 0.3'lük düşüş yaşandı. ABD’de ise eylülde özel sektörde istihdamı 254 bin azalırken, ABD'de ikinci çeyrek daralma yüzde 0.7 olarak revize edildi. Öte yandan ABD Chicago PMI verileri 46.1 olarak açıklandı. Beklenti 52.5 düzeyinde idi.

Döviz ve faiz dengeli

Para piyasaları ise gün boyunca dengeli görünüm sergiledi. Gün içinde 1.4860 seviyesinde işlem gören dolar kapanışa doğru 1.4870 TL seviyesinden el değiştirdi. İnterbank valörlü işlemlerde en iyi alış/satış 1.4860/1.4890 TL düzeyinde yer aldı. Uluslararası piyasada dün 1.45'li seviyelere inen Euro/Dolar paritesi 1.4600 seviyesinde işlem görürken, Dolar/Yen 89.70 seviyesinde dengelendi. Serbest piyasada Euro 2.1690 seviyesinden alıcı buldu.

Öte yandan güne alımlarla başlanan bono-tahvil piyasasında, 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge kıymetin bileşik faizi yüzde 8.67 seviyesinden kapandı. Gösterge faizde yarına valörlü işlemlerde 8.70 seviyesinden geçildi. Gösterge kıymet dün günü 8.83 seviyesinden kapatmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.