Ziylan bir dünya markasını daha bünyesine katacak

Birkaç yıl önce Lumberjack’i bünyesini katan Ziylan Grubu’nun Başkanı Mehmet Ziylan, yine dünyaca ünlü bir marka almak için görüşmeler yaptıklarını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BANU TÜRK 

MİLANO - FLO, Polaris, Kinetix markalarını bünyesinde barındıran ve geçtiğimiz yıllarda dünyanın en ünlü ayakkabı markalarından olan Lumberjack’i satın alan Ziylan Grup, yine bir dünya markasını satın almak için kolları sıvadı. İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük ayakkabı ve deri fuarlarından biri olarak bilinen MICAM Milano Fuarı’na, Lumberjack markasıyla katılan Ziylan Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, İtalya’da bulunmalarının bir diğer sebebinin yeni bir marka satın almak olduğunu açıkladı.

dunya.com'a konuşan Ziylan, “Fuara ortaklarımla birlikte geldik. Lumberjack gibi dünyaca tanınmış markaları bünyemize katmayı planlıyoruz. Burada da o markalarla görüşeceğiz. Şu anda 3-4 marka ile ilgileniyoruz” dedi. Ancak Ziylan hangi markalarla görüştüklerini açıklamak istemedi.

dunya.com'un edindiği bilgiye göre Ziylan Grubu’nun bünyesine katmak istediği firmalar şu an için fırsat sunuyor. Çünkü dünyaca tanınmış birçok firma krizden dolayı sıkıntılı günler yaşıyor. İtalya’da da şu anda 10’a yakın dünyaca ünlü firmanın sıkıntılı günlerden geçtiği konuşuluyor ve Ziylan’ın bu firmaların bir kaçı ile görüşme halinde olabileceği belirtiliyor.

İtalya'ya yeni CEO geliyor

Ziylan’ın arayışı sadece dünyaca ünlü marka ile sınırlı değil. Ziylan Grubu, grup şirketlerinden İtalya'da bulunan Brandpark şirketi için dünyaca ünlü CEO’ların da peşine düşmüş durumda. Mehmet Ziylan, İtalya’da bulunmalarının bir başka sebebinin ise yine ünlü bir CEO ile iş görüşmesi olduğunu açıkladı. Görüştükleri CEO’nun ismini vermek istemeyen Ziylan, CEO hakkında ipucu vermekten ise çekinmedi. Ziylan, “Şu anda İtalya’nın en yüksek cirolu 5 şirketinden birinin CEO’su ile görüşüyoruz. El sıkışmamız halinde muhtemelen gelecek hafta İtalya merkezli Brandpark şirketimizin başına geçecek yeni CEO’muzu açıklarız” dedi.

Ziylan’ın bu hızlı yükselişi Türkiye’deki dev yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Kasım ayının ilk yarısında BİM, Gözde Girişim ve Mater Footwear, Ziylan’a yüzde 50 ortak olmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir