Zorlu Holding, 'Zorlu Center Projesi'nde iddialı

Zorlu Holding YKB Ahmet Zorlu, Zorlu Center projesi ile İstanbul'un uluslararası çekim merkezi olmasına katkı sağlayacaklarını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Zorlu Center projesi ile İstanbul'un uluslararası çekim merkezi olmasına katkı sağlayacaklarını belirtti.

Ahmet Zorlu, yaptığı yazılı açıklamada, 4 bin kişiye istihdam sağlayacak söz konusu proje ile İstanbullular'ın "eşsiz" bir kültür ve sanat merkezine kavuşacağını, 80 bin metrekarelik yeşil rekreasyonel alan ve bahçeleri ile şehrin "nefes alacağı" yeni bir kent meydanı kazanılacağını ifade etti.

Proje ile İstanbul'un uluslararası çekim merkezi olmasına katkı sağlayacaklarını belirten Zorlu, "Türkiye'nin ilk ve tek 5 fonksiyonlu 'karma kullanım' (mixed-use) projesi olan Zorlu Center projemizi hayata geçirerek bize bugüne kadar hep inanmış olan değerli Türk halkına armağan edeceğiz" ifadesini kullandı.

Avrupa'da "bir benzeri olmayan" Zorlu Center'ın İstanbul'un dünyada hızla yükselen değerini daha da artıracağını kaydeden Zorlu, projede, mimar Emre Arolat ve mimar Murat Tabanlıoğlu ile birlikte "yeni bir kent meydanı" hedeflediklerini, bu anlamda İstanbul'un kamusal mekan kurgusuna yeni bir halka ekleyeceklerini, özgün bir kent meydanı yaratacaklarını belirtti.

Proje

Verilen bilgiye göre, Zorlu Center; kültür ve sanat merkezi, otel, iş merkezi, alışveriş merkezi ve rezidansları ile Türkiye'de ilk kez 5 değişik fonksiyonu içinde bulunduracak olan 'karma kullanım" (mixed-use) projesi niteliğini taşıyor.

Zorlu Center'da 3 bin 500 kişilik, yaklaşık 25 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu kültür ve sanat merkezi ile Avrupa kültür başkenti "İstanbul'a yakışır dev bir başyapıt" yapılacak. Bu alan içinde bulunacak çok amaçlı sanat merkezinde haftanın 7 günü etkinlik yapılabilecek.

Proje içerisinde 5 yıldızlı bir otel ile Türkiye'ye yeni gelecek markalar ve mevcut markaların da yer alacağı alışveriş merkezi de bulunacak. Projede, Gayrettepe metro istasyonuna ve Zincirlikuyu metrobüs istasyonuna yer altı bağlantısı da olacak.