'Artık ekonomiye odaklanma zamanı'

TÜRKONFED Başkanı Onatça, "Türkiye uzun bir seçim sürecini geride bıraktı. Artık ekonomiye daha fazla odaklanma zamanı" diyerek yeni hükümete çağrı yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça, Türkiye'nin uzun bir seçim sürecini geride bıraktığını, artık ekonomiye daha fazla odaklanma zamanı olduğunu bildirdi. 

Onatça yaptığı yazılı açıklamada, Ahmet Davutoğlu'nun üstlendiği AK Parti Genel Başkanlığı görevinin tüm Türkiye için hayırlı olmasını dilediğini ve artık ekonomiye odaklanılması gerektiğini kaydetti. Türkiye'nin uzun bir seçim sürecini geride bıraktığını aktaran Onatça, artık ekonomiye daha fazla odaklanılması gerektiğini belirtti.  

Yeni Başbakan ve ekonomi yönetiminin biran önce ekonomik önlemleri devreye sokmasını beklediklerini dile getiren Onatça, "Belirsizliklerin ortadan kaldırılması, bu senenin son çeyreğinde ve gelecek yıl elde edeceğimiz büyüme oranının hızlanmasını sağlayacaktır" ifadelerini kullandı. 

İş dünyasının bir süredir ikinci plana itilmiş olan ekonominin gelecek günlerde gündemde ön plana taşınmasını arzu ettiğini vurgulayan Onatça, ekonomik istikrarın korunması ve belirsizliklerin ortadan kaldırılması ve büyümenin canlandırılmasını, barış, demokrasi ve kalkınma yolundaki ilerlemesini hızlandırmasını temenni ettiklerini kaydetti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir