Beylikdüzü Hastanesi'nin temeli atıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bugün sağlık alanında 186 tane inşaatımızda yaklaşık 31 bin yatak kapasiteli hastane inşaatları devam ediyor. Bunların bir kısmı bu yıl içinde hizmete girecek" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Beylikdüzü Devlet Hastanesi'nin temel atma töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Beylikdüzü'nde 300 yataklı devlet hastanesinin en kısa zamanda hizmete girmesini istediğini söyledi. AK Parti iktidarının 11 yıldır gece gündüz demeden ülkeye ve millete hizmet ettiğini vurgulayan Müezzinoğlu, her alanda yeni yatırımlarla daha da gelişmişliğin peşinde koştuklarını anlattı.

"Önce sağlık" diyen anlayışın mensupları olduklarına dikkati çeken Müezzinoğlu, "Yönetim anlayışı olarak başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti, geldiği günden itibaren 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin'  cümlesini söyledi. 11 yıldır insanımızı yaşatabilmek ve yüceltebilmek adına hizmetler yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Sağlığın önündeki tüm engelleri kaldırdıklarını ifade eden Müezzinoğlu, her kesime aile hekimi hizmeti sunduklarını anlattı. Vatandaşların uzmana ulaşmasının önünde herhangi bir engel bırakmadıklarını belirten Müezzinoğlu, radyoloji ve laboratuvar tekniklerinde ameliyathaneleri, yoğun bakım ve yenidoğan üniteleri, ambulans ve helikopterleri ile Türkiye'nin dünyada sağlıkta örnek bir ülke haline geldiğini vurguladı.

Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün sağlık alanında 186 tane inşaatımızda yaklaşık 31 bin yatak kapasiteli hastane inşaatları devam ediyor. Bunların bir kısmı bu yıl içinde hizmete girecek. Bir kısmı da bugün temelini attığımız Beylikdüzü Devlet Hastanesi gibi gelecek yıl hizmete girecek. İnşallah önümüzdeki 3 yıl içinde 31 bin yatak kapasitesi bu güzel milletin hizmetine girecek."

Müezzinoğlu, AK Parti'nin eğitim, sağlık ve ekonomide, emekli, yaşlı, engelli, memur ve işçilerle omuz omuza ve gönül gönüle yürüdüğünü söyledi. Ülkenin daha çok ilerlemesinin peşinde koştuklarına dikkati çeken Müezzinoğlu, "Yaklaşık 6 ay önce temelini attığımız Büyükçemece Devlet Hastanesi inşaatı devam ediyor. Burası yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Esenyurt'ta ek hastane binasının, aynı zamanda Avcılar'da ek binanın ihale süreçlerini de başlattık. Bunları da bölgeye kazandıracağız" diye konuştu.

Türkiye'nin günden güne geliştiğini ifade eden Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bazıları Türkiye'nin bu ilerlemesi ve gelişmesinden huzursuz ve rahatsız. Ama bu rahatsız olanlar ne yaparlarsa yapsınlar, artık milletle beraber yürüyen bir AK Parti var. Milletle beraber yürüyen bir Recep Tayyip Erdoğan var. Bütün oyunları, tuzakları ve tezgahları bozarak, inşallah o tuzakların içine 30 Mart akşamı yine bu millete tuzak kuranlar düşecek. AK Parti kazanacak. Ülkenin ve milletin geleceği kazanacak."

Beylikdüzü Devlet Hastanesi'nin temelini atmak için bir arada bulunduklarını anımsatan Müezzinoğlu, bu hastanenin açılışını 29 Ekim 2015'te gerçekleştireceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Müezzinoğlu, AK Parti milletvekilleri Gülay Dalyan ve Tülay Kaynarca, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve yetkililerle butona basarak, hastanenin temel atma işlemini başlattı.