EKK toplantısı bilmeceye döndü

Reuters Haber Ajansı, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın EKK'yı 2 Eylül'de toplantıya çağıracağını duyurdu. Ancak AA'nın haberinde 2 Eylül'de toplantı olmayacağı duyuruldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yeni hükümetin henüz şekillenmemesi Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun (EKK) yapacağı toplantıda belirsizliğe yol açtı. Bugün sabah saatlerinde bir ekonomi yetkilisine dayandırdığı haberi yayına veren Reuters Haber Ajansı, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın, Orta Vadeli Program'da (OVP) 2014 yılı gerçekleşme tahminleri ile 2015-2017 dönemindeki makro ekonomik büyüklükleri belirleme çalışmaları için EKK'yı toplantıya çağırdığını duyurdu. Haberde Babacan başkanlığında yapılacak toplantıya Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile üst düzey yetkililerin katılacağı belirtildi.

Ancak saat 15:00 civarında Anadolu Ajansı'ndan geçen haberde EKK'nın 2 Eylül'de toplanmayacağı belirtildi. Haberde "EKK için çalışmaların sürdüğü ancak toplantının 2 Eylül'de olmayacağı öğrenildi" denildi.

Orta Vadeli Program'da, anayasa gereği 17 Ekim'e kadar TBMM'ye sevk edilmesi gereken 2015 Merkezi Yönetim Bütçe Yasa Tasarısı'nın yanı sıra büyüme, cari açık, enflasyon ve dış ticaret gibi tahminlerin yer alması bekleniyordu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir