Güney Kore -Türkiye ekonomik ilişkileri görüşülecek

Türkiye - Kore Cumhuriyeti Serbest Ticaret Anlaşması konferansı cuma günü yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - "Türkiye - Kore Cumhuriyeti Serbest Ticaret Anlaşması ve İkili Ticari İlişkiler" konferansı 25 Ekim'de yapılacak.

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, yazılı açıklamasında, dinamizmi ve küresel olumsuzluklara karşı direnciyle dünya ülkelerine örnek olan Türkiye ekonomisinin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için başlatılan çalışmalara yeni bir halka eklendiği kaydetti.

Türkiye Güney Kore İşadamları Derneği (TURKOR) işbirliği ile 25 Ekim Cuma günü Adana Ticaret Odası Meclis Salonu'nda, "Türkiye - Kore Cumhuriyeti Serbest Ticaret Anlaşması ve İkili Ticari İlişkiler" konulu konferansın düzenleneceğini belirten Menevşe, şu bilgileri verdi:

"Güney Kore ile Türkiye arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması, 1 Mayıs'ta yürürlüğe girdi. Anlaşma kapsamında bazı ürünlerde hemen, bazılarında kademeli gümrük vergileri karşılıklı sıfırlanacaktır. Kişi başı milli gelirin 30 bin doların üzerinde olduğu Güney Kore, ekonomisinin son yıllarda gösterdiği gelişme ve teknolojik ilerlemeyle Türkiye için cazip ve işbirliği yapılabilir ülke konumuna gelmiştir. Bu kapsamda düzenlenecek ve genel olarak Güney Kore -Türkiye ekonomik ilişkileri ve serbest ticaret anlaşmasının getirdiği avantajların anlatılacağı, bölge iş dünyası için son derece önem taşıyan konferansımıza tüm üyelerimizin, ilgili kişi ve kurumların katılımlarını bekliyoruz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir