Perakende satış hacminde daralma

Perakende satış hacmi şubatta bir önceki aya göre yüzde 1 azalma kaydetti. Aynı ay sektör cirosunda da yüzde 0,3'lük azalma meydana geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) şubat ayına 'Perakende Satış Endeksleri' raporunu açıkladı.

Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2018 yılı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 7,7, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 7,4, otomotiv yakıtı satışları yüzde 10,2 arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi ise bir önceki aya göre yüzde 1 azaldı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 0,5, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 1,2, otomotiv yakıtı satışları yüzde 0,8 azaldı.

Ciro bir önceki yıla göre yüzde 18 artarken, ocak ayına göre azalma gösterdi

Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2018 yılı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,2 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 16,5, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 19,8, otomotiv yakıtı satışları yüzde 16,6 arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2018 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,3 azaldı. Aynı ayda gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 0,4, otomotiv yakıtı satışları yüzde 1,9 azalırken, gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 0,8 arttı.

Bu konularda ilginizi çekebilir