"Maliye'ye sızma olmadı"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanlığı’nın merkezi bilgisayar sisteminde hiçbir şekilde hacklenmenin söz konusu olmadığını kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA  - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanlığı’nın merkezi bilgisayar sisteminde hiçbir şekilde hacklenmenin söz konusu olmadığını kaydetti. Bakan Şimşek, "Hiç bir şekilde dışarıdan Maliye Bakanlığı sistemine giriş olmadı. Merkezi bilgisayarımıza herhangi bir müdahale olmadı" dedi. 
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Batman Valiliği arasında 16 derslikli bir Anadolu Lisesinin yapılmasını öngören protokol Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla TOBB’da imzalandı. Burada bir konuşma yapan Maliye Bakanı Şimşek, eğitime verdikleri öneme vurgu yaparak, bundan 10 yıl önce bütçenin yaklaşık yüzde 9.4’ünün eğitime ayrıldığını, 2013 bütçesinden ise eğitime ayrılan payın yüzde 17 olduğunu kaydetti. Bakan Şimşek, "Eğitime 10 yıl önce 11.3 milyar TL ayrılırken, şu anda eğitim bütçesi 68 milyar TL’nin üzerinde. Gelecek sene belki 70 milyar TL’yi aşar" dedi. 
 
Şimşek, yapılan çabalara rağmen, Batman’da derslik açığı konusunda katedilmesi gereken daha çok yol olduğunu belirterek, Batman’da ilköğretimde öğretmen başına düşen öğrenci sayısını 39’dan 24’e düşürdüklerini ifade etti. 
 
Şimşek, Batman’da teşviklerin getirdiği yatırımlara, eğitim kalitesinin yükselmesiyle beşeri sermaye imkanlarını sunabildiklerini belirterek, Batman’ın çok hızlı bir şekilde bölgede yıldızlaşma potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. 
 
Bakan Şimşek, Batman’ın organize sanayi bölgesi olduğunu, şu anda da ikinci büyük organize sanayi bölgesi üzerinde çalışıldığını kaydetti. 
Bakan Şimşek toplantının ardından bir gazetecinin Maliye Bakanlığı’nın merkezi bilgisayar sisteminin hacklendiği iddialarına ilişkin sorusu üzerine, merkezi bilgisayar sisteminde bir hacklenmenin söz konusu olmadığını vurguladı. Şimşek, "Hiç bir şekilde dışarıdan Maliye Bakanlığı sistemine giriş olmadı. Merkezi bilgisayarımıza herhangi bir müdahale olmadı" dedi.