Sabiha Gökçen iki ayda yolcu sayısını yüzde 42 artırdı

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, 2014'ün ilk 2 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yolcu sayısında yüzde 42 artış yaşandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 2014'ün ilk 2 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yolcu sayısını yüzde 42 artırdı. 

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, 2013'ü yüzde 27'lik yolcu artışıyla kapatan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 2014 yılına hızlı bir giriş yaptı. 

Yılın ilk 2 ayında 3 milyon 143 bin 138 yolcuya ev sahipliği yapan havalimanı, yolcu sayısını geçen yılın ilk 2 ayına oranla yüzde 42 artırarak, ilk 2 ayda rekor bir büyüme elde etti. 

Ayrıca bu yılın ocak ve şubat aylarında uluslararası uçuş yapan yolcu sayısı yüzde 48, iç hat uçuşu yapan yolcu sayısı ise yüzde 38 oranında arttı.  

Öte yandan geçen yıl elde ettiği yüzde 27 oranındaki büyüme ile Airports Council International (ACI) Europe tarafından kendi kategorisinde Avrupa'nın "En Hızlı Büyüyen Havalimanı" seçilen Sabiha Gökçen Havalimanı, 2014'ün ilk ayında da yine aynı başarıyı yakaladı. ACI tarafından açıklanan verilere göre, Sabiha Gökçen Havalimanı ocakta elde ettiği yüzde 43,6 oranındaki yolcu artışıyla kendi kategorisinde Avrupa'nın "En Hızlı Büyüyen Havalimanı" olma özelliğini devam ettirdi.  

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı İşletmecisi İSG'nin Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Buğday, havalimanını tercih eden tüm yolculara teşekkür ederek, "Misafirlerimizin bu tercihlerine layık olmak için özenle çalışıyoruz. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, sahip olduğu operasyonel avantajlarla yolcularına zaman kazandıran, konfor sunan ve hızlı ulaşılan bir havalimanı olarak ön plana çıkmaktadır. Her geçen yıl artan yolcu sayımız da bunun en önemli kanıtıdır" değerlendirmesinde bulundu.