Türkiye'nin bu yıl %4 büyümesini bekliyoruz

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, bu yıl 1 milyar dolara yakın finansman sağlayacaklarını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 4 büyümesini beklediğini ve geçen yıl Türkiye'ye 1 milyar dolar finansman sağlayan kuruluşun bu yıl da buna yakın miktarda finansman sağlayacağını ifade etti.

Geçen yıl gayrı safi yurtiçi hasıladaki büyümenin yüzde 3'ün altında beklendiğini ifade eden Raiser, Dünya Kalkınma Raporu 2013 tanıtım toplantısının ardından Reuters'ın sorularına verdiği cevaplarda cari açıkta geçen yıl sağlanan düşüşün büyümeden daha önemli bir başarı olduğunu belirtti.

"Geçen yıl özellikle son çeyrekte dünyada birçok ülkede beklentilerden daha kötü bir performans gördük. Buna paralel 2012'de büyümenin yüzde 3'ün biraz altında çıkmasını bekliyoruz. Ancak bundan daha önemlisi 2012'de cari açığın ciddi şekilde düşmesini sağladınız. Cari açık/GSYH'nin yüzde 6'ya inmesini bekliyoruz. Bu da yüzde 3'lük büyümeden çok daha önemli bir başarı."

Dünya Bankası yönetim kurulunun birkaç hafta içinde KOBİ'lere ilişkin bir krediyi onaylayacağına dikkat çeken Raiser, "Onaylanmasıyla birlikte bu finansmanı açıklayacağız... 2012'de Dünya Bankası Türkiye'ye 1 milyar dolar finansman sağladı. Bu yıl da aşağı yukarı bu tutarda finansman sağlayacaktır" dedi.