Nikel ve bakır düşüyor

Dünyanın en büyük nikel üreticisi Endonezya'nın metalin ihracatını kısmasıyla nikel ve bakır fiyatları düşüşe geçti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Nikel 3 haftanın zirvesinden düşüşe geçti. Nikel, dünyanın en büyük nikel üreticisi Endonezya'nın metalin ihracatını kısıtlamasıyla, üç haftanın zirvesinden düştü. Üç ay vadeli nikel kontratı Londra Metal Borsası'nda (LME) yüzde 0.5 zayıflayarak Tokyo saatiyle 12:21'de ton başına 14,275 dolardan işlem gördü. Metal dün, 23 Aralık'tan beri en yüksek seviye olan 14,400 doları gördü ve Ağustos'tan beri en büyük üç günlük kazancını kaydetti. Bakır yüzde 0.3 kayıpla ton başına 7,262 dolara indi.

Londra'daki nikel stokları 10 Ocak'ta rekor seviye olan 261,906 tonu buldu. Nikel bu ay yüzde 2.9 ralli yaparak, LME'de işlem gören 6 metal arasındaki en büyük yükselişi kaydetti. "Son üç günde Endonezya haberiyle yaptığı keskin rallilerden sonra nefes almaya başladı," diyen Tokyo merkezli Nihon Unicom Inc.'nin araştırma genel müdürü Hiroyuki Kikukawa, LME stokları arttıkça fiyat kazançları ivmesinin yavaşlayacağını belirtti. 

Mart vadeli bakır kontratı Şanghay'da yüzde 0.7 düşerek 51,450 yuana (8,512 dolar) geriledi. Mart vadeli metal yüzde 0.7 kayıpla New York'ta pound başına 3.313 dolara indi. LME'de kurşun son 4 günün ilk düşüşünü kaydederken, alüminyum, kalay ve çinko da değer kaybetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir