Trakya'da ayçiçeği ekimi başladı

Edirne Ziraat Odası Başkanı Yorulmaz, "Yağışlar iyi olduğu için ayçiçeğinde iyi bir sezon yaşayacağımızı düşünüyorum" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE - Türkiye'nin ayçiçeği üretiminin yüzde 75'ini karşılayan Trakya'da, ayçiçeği ekimi başladı. Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, Edirne ve ilçelerinde bu yıl yaklaşık 1 milyon dönüm alanda ayçiçeği ekileceğini söyledi.

Ayçiçeğinin taban suyunu seven bir bitki olduğunu, son yağışlarla taban suyunun da oluşmaya başladığını belirten Yorulmaz, "Yağışlar iyi olduğu için ayçiçeğinde iyi bir sezon yaşayacağımızı düşünüyorum. Havalar müsaade ederse bir hafta içinde  ekimler tamamlanacak" dedi.

Yorulmaz, Edirne'nin ayçiçeği yağı üretiminde birinci sırada bulunduğunu, hedeflerinin daha kaliteli ve yüksek miktarda üretim yapmak olduğunu vurguladı.

"Buğdayda da rekolte artışı bekleniyor"

Yorulmaz, Edirne'de bu yıl buğdayda da rekolte artışı beklediklerini söyledi.

Edirne çiftçisinin buğdayına çok iyi baktığını aktaran Yorulmaz, "İnşallah Allah bize mayıs ayının ortalarında da ufak bir yağış verirse, tahminim buğday açısından rekor bir yıl olacak. Yağışların olmaması nedeniyle bazı bölgelerdeki buğdayların çok kötü durumda olduklarını duyuyoruz. Çiftçilerimiz bu yıl bölgemizde emeklerinin karşılığını alacak'' diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir