'3.05 geçilirse kırılganlık artar'

Dolar/TL 3 seviyesinin altında tutunamayarak tekrar yükseldi. Finans Invest Yatırım Danışmanlığı Müdürü Serdar Pazı, 3,05'in geçilmesiyle 3,10'a kadar yükseliş yaşanabileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Global piyasalarda genel olarak hakim olan olumlu hava ile sabah saatlerinde 2.99 seviyesinin de altına sarkan dolar/TL, risk iştahının korunamaması ve gelişmekte olan ülke para birimlerinin kazançlarının bir kısmını geri vermesiyle yönünü tekrar yukarı çevirdi.

Yurtiçinde son günlerde meydana gelen saldırılar ve artan güvenlik endişeleri TL'nin kazançlarının sınırlı kalmasına ve benzer para birimlerine göre daha kötü performans
göstermesine neden oluyor. Analistler TL diğer gelişmekte olan ülkelere paralel bir seyir izlese de lokal endişelerin baskı yarattığına ve dolar/TL'de genel eğilimin yukarı yönlü olduğuna dikkat çekiyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırım ihtimali de piyasalar üzerinde baskı yaratn bir diğer unsur. Fed'in 16-17 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceği faiz toplantısında faiz artırımlarına başlayabileceği beklense de Çin ekonomisinde görülen yavaşlama sinyalleri nedeniyle faiz artışına yönelik görünüm bulanıklaştı.

Brezilya reali saat 17:01 itibariyle dolar karşısında yüzde 1.29, Güney Afrika randı yüzde 0.55, Endonezya rupesi yüzde 0.20 değer kazanırken, Rus rublesi yüzde 0.19, TL ise yüzde 0.46 değer kaybetti.

"3,05'in üzerinde 3,10 ve 3,20 seviyeleri görülebilir"

Doların seyrini CNBC-e'de Son Baskı programında değerlendiren Finans Invest Yatırım Danışmanlığı Müdürü Serdar Pazı, 3,05'in geçilmesiyle 3,10'a kadar yükseliş yaşanabileceğini söyledi. Pazı, "Dışarıda toparlanma çabası var. Önümüzdeki dönemde yüksek volatilitenin devamı bekleniyor. Dolar/TL'de 3 seviyesinn üzerine yerleşmemiz yukarıya doğru kırılganlığı artırıyor. 3,05 geçilirse kurda kırılganlık artacaktır. Kısa vadede düzelme sinyali yok. 3,05'in üzerinde 3,10 ve 3,20 seviyeleri görülebilir. Kurun buralarda kalıcı olması beklenmemeli ancak 2,60'ın altına gelmez" diye konuştu.