'Kartal', kupayı aldı

Beşiktaş'ın Turkcell Süper Lig'deki şampiyonluğu BJK İnönü Stadı'nda düzenlenen şölenle kutlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - 2008-2009 futbol sezonunu dün oynanan maçlar sonrasında 71 puanla şampiyon tamamlayan Beşiktaş'ın şampiyonluk kutlamaları BJK İnönü Stadı'nda yapıldı. Taraftarlar, kutlamaların başlamasına saatler kala BJK İnönü Stadı tribünlerini doldurarak, şampiyonluk şarkıları söyleyip takımlarını bekledi.

40 bine yakın siyah-beyazlı taraftar, yaptıkları gösteriler ve yaktıkları meşalelerle BJK İnönü Stadı'nı adeta bayram yerine çevirirken, çok sayıda taraftar da stada giremedi.

BJK İnönü Stadı'nda düzenlenen kutlamada, üstü açık otobüsle stada gelen futbolcular ve teknik heyet tek tek anons edilerek, eski açık tribün önüne konulan sahneye davet edildi.

Futbolcular anons edilmeden önce meşaleler yakan taraftarlar, tribünleri adeta karnaval yerine çevirdi. Futbolcular, ellerindeki Beşiktaş bayrakları ile sahneye çıkarken, taraftarlar da büyük bir coşku yaşadı.

Bu arada, Çek futbolcular Zapatocny ve Sivok isimleri anons edildikten sonra yaptıkları hareketlerle tribünleri coşturdu. İki futbolcu da kayarak çimlere uzanıp, tribünlere yumruk şov yaparken, taraftarların büyük alkışını aldı.

Futbolcuların ardından anons edilen teknik direktör Mustafa Denizli'ye, sahneye çıkarken taraftarlar büyük sevgi gösterilerinde bulundu.

Tüm tribünler Denizli lehine tezahüratlar yaparken, futbolcular da sahnede ikişerli sıralanarak aralarından geçen teknik direktörlerini alkışladı.

Futbolcuların ardından yöneticiler sahneye davet edilirken, taraftarlar Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören'i ayakta alkışladı.

Demirören, sahneye küçük oğlunu kucağına alarak, çıktı.

Federasyon Başkanı, 'kupayı' kaptanlara verdi

Siyah-beyazlı taraftarlar, kupa ve madalyaları vermek için sahneye davet edilen Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'i ıslıklayarak protesto etti.

Futbolcu, teknik heyet ve yöneticilerin yerlerini almalarının ardından Özgener sahneye çıkarak, madalyaları taktı.

Mahmut Özgener daha sonra Turkcell Süper Lig şampiyonluk kupasını siyah-beyazlıların kaptanları Delgado ve Nobre'ye verdi.

Delgado ve Nobre'nin sahnede kupayı kaldırması ile BJK İnönü Stadı ışık gösterileri, konfetiler ve havai fişeklerle bayram yerine döndü.

Futbolcular sahnede kupayı kaldırıp taraftarlarla birlikte tezahüratlar yaptıktan sonra, şampiyonluk turu atmak için harekete geçti.

Futbolcuların şampiyonluk turu atmak için sahaya inmelerinin hemen ardından, bazı taraftarlar tribünlerden inerek sahaya girince, şampiyonluk turu tam atılamadı.

Futbolcuların bir bölümü sahnenin arkasından içeriye girerken, özel güvenlik elemanları sahaya giren taraftarları engelleyemedi.

Yapılan uyarılar sonucunda taraftarlar sahayı boşaltınca yarım kalan şampiyonluk turu yaklaşık yarım saatlik aranın ardından atılabildi.

Şampiyonluk kutlamalarında Demet Akalın ve Mustafa Sandal ile Anadolu Ateşi sahne aldı. Taraftarlar, Demet Akalın ve Mustafa Sandal'ın şarkılarıyla coşarken, Anadolu Ateşi'nin gösterisi de büyük ilgiyle izlendi.