'Mahkemeye gitmeyin, paranızı veriyoruz'

Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın, kredi masrafların geri ödenmesiyle ilgili, "Şöyle bir karar aldık, artık mahkemeye gitmesine gerek yok. Talep etsin. Zaten kaybediyoruz, bürokrasiyi de kaldıralım aradan bunu ödeyelim dedik" ifadelerini kullandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, kredilerden alınan masraf ve komisyonların iadesine ilişkin, "Hemen hemen aldığımız komisyonların tamamını geri veriyoruz. Hatta şöyle bir karar aldık, artık mahkemeye gitmesine gerek yok. Talep etsin. Zaten kaybediyoruz, bürokrasiyi de kaldıralım aradan bunu ödeyelim dedik. Bunu talep edilince bir daha mahkeme kararı olmaksızın geri veriyoruz" dedi.

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu'nda Ziraat Bankası AŞ'nin 2012 yılına ilişkin bilanço ve netice hesapları görüşüldü. Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, burada yaptığı konuşmada, bankanın geçen yıl yeniden yapılanma projesinin ana safhalarını tamamladığını ve müşteri odaklı iş modeli ile müşterileri adına bankacılık sektöründeki rekabete daha hazırlıklı hale geldiğini söyledi.

 'Tamamını geri veriyoruz'

Kredi kullanımından alınan masraf ve komisyonların iadesine ilişkin sorular üzerine Aydın, şöyle konuştu: "Komisyonlarla ilgili duruşumuz çok net. Bürokrasinden alamadığımız parayı vatandaştan almayacağız. Yeni düzenlemeyi makineye yükleyeceğiz şube müdürlerimizin, müdürlerimizin, yöneticilerimizin, çalışanlarımızın komisyonu indirme yetkisi olacak ama artırma yetkisi olmayacak. Ben aynı zamanda Bankalar Birlği Başkanıyım. Bu konuda çok da eleştiri alıyoruz bunu adam gibi uygulayacağız. Hemen hemen aldığımız komisyonların tamamını geri veriyoruz. Hatta şöyle bir karar aldık, artık mahkemeye gitmesine gerek yok. Talep etsin. Zaten kaybediyoruz, bürokrasiyi de kaldıralım aradan bunu ödeyelim dedik. Bunu talep edilince bir daha mahkeme kararı olmaksızın geri veriyoruz."

'Davayı takip ediyoruz'

Bankaya 2 Ermeni tarafından Amerika'da açılan ve maddi talepte bulunulan davaya ilişkin de bilgi veren Aydın, şunları kaydetti: "Ermeniler, Ziraat Bankası ve Merkez Bankasını dedelerinin parasıyla kurduğumuzu gerekçe göstererek çok önceleri dava açmışlar. İyi bir avukatlık ücreti ödüyoruz ama davayı takip ediyoruz. Bir karar olmadı. merkez bankası ile bizim Amerika'da ofisimiz olmasa belki de dava açılmayacak. Mahkemeyi kazanacağız. Ellerinde bir belge de yok. Başbakanlıkta da bir ekip kuruldu, tarihi vesikaları da araştırıyor. Ziraat Bankası, Balkanlar'da kurulmuş bir banka. Adana'daki dedeleri vasıtasıyla talepte bulunuyorlar. Gerekli gayreti gösteriyoruz. Davayı kaybedeceğimizi düşünmüyoruz." Hükümlü istihdam edip etmeme konusunda serbest olduklarını ifade eden Aydın, engelli istihdamından ise kaçınmadıklarını, geçmişte bu konuda açık olabileceğini ama 2013'ten itibaren açıkları bulunmadığını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir